Ti szívesen adnátok kölcsön 3 millió Ft-ot valakinek, akivel papírt is írnátok róla?
Nem, hacsak valami nagyon komoly biztositekot le nem teszel. A tizedet sem, ha nem latom 110%-ra, hogy meg tudod adni kesobb.
Banktol hitelt felvenni nem jutott eszedbe? Vagy igen, de mivel azok tenyleg visszakerik, inkabb maganszemelytol probalsz kunyeralni?
Szívesen? Senki nem ad szívesen kölcsön.
A kölcsön egy üzlet, normális ember mérlegel ilyen esetben (biztosíték, valószínűség, kamat, stb...) és ez alapján dönt.
Ez nem szívesség kérdése.
Én adtam már 5 milliót (szintén vállalkozás miatt) kölcsönt a legjobb barátnőmnek. De mindketten tisztábban voltunk, hogy ez nem szívesség, ez üzlet.
Nekem a biztosítèk az, hogy rokonról van szó! Èn nem gondoltam töle kamatot kèrni!
Kedves elsö!
A banknak a felvett összeg duplàjàt kell visszafizetni! Nem mindegy!
Ja, csak ezzel az a gond, hogy, ha nem fizeti vissza akkor hiába lesz papírod nem lesz pofád ahhoz, hogy behajtókhoz folyamodj.
Egyrészről tudd, hogy mire kell neki, ez alap. Másrészről pedig az anyagi helyzetét, hogy egyáltalán van-e reális esélye annak, hogy visszafizesse. Mert 3 millió az 3 millió, egy átlag magyar ember a fél életét a visszafizetéssel töltené.
Szerintem ez se nem üzlet és se nem szívesség...ez felelősség.
Ha módodban áll segíteni akkor az is a felelősséged, hogy "külső" szemlélőként alaposan megvizsgáld, hogy ez az üzleti elképzelés majd előre viszi a rokonod életét vagy meglehet, hogy tönkreteszi azt?!
Továbbá ha alaposan meggyőződtél, hogy okos és értelmes célra szeretné a pénzed befektetni akkor Te is nyugodtabban adhatod oda a pénzt.
A papír meg a rang nem sokat ér mostanság... sajnos a becsületet nem ez alapján osszák
kölcsönadni veszélyes dolog de hasznos is lehet! .-)
Rokonnak nem, az mindig a jó kapcsolatra fog hivatkozni, amikor nem fizeti vissza a pénzt. Szerintem ez tuti bukó lesz.
Ha van üzleti terve a vállalkozásához, akkor bármelyik bank ad neki hitelt, most van ez a növekedési hitel, egész olcsó, vegye fel azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!