Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti szívesen adnátok kölcsön 3...

Ti szívesen adnátok kölcsön 3 millió Ft-ot valakinek, akivel papírt is írnátok róla?

Figyelt kérdés
Szeretnè a vàllalkozàsàt beindítani! Nagy segítsèg lenne neki!
2014. nov. 4. 21:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hitelt nem tud felvenni, mert munkanèlküli most! De èn is làtok a tervèben fantàziàt!

Köszönöm a vàlaszokat!

2014. nov. 5. 11:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem szeretném lelombozni senkinek a lelkesedését, de a kölcsönről írt papír a gyakorlatban semmit sem ér.

Ha nem akar / nem tud fizetni, akkor nem kapod vissza a pénzedet, akárhová is mész.

2014. nov. 5. 11:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Jó módszer lehet esetleg, ha közösen alapítjátok meg a vállalkozást, és akkor te is részesülsz a nyereségből, már ha annyira tuti biztos az ötlet. Bár fenntartom, hogy rokonnal, pláne munkanélkülivel nem lesz egyszerű.
2014. nov. 5. 12:05
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy első benyomásra jónak tűnik, hanem tényleg van-e benne potenciál. A magyar vállalkozók helyzete sza., évek óta ezerszámra zárnak be kis- és középvállalkozások. Jövőre még jobban növelni fogják a terheiket. Érdemes megnézni például, hogy milyen adóterhek sújthatják majd a vállalkozást. Például cafeteria adó, akkor élelmiszereket sújtó tucatnyi adó amit beakarnak vezetni, vagy a fuvarozókat sújtó plusz terhek. Ezeket mind jövőre akarják bevezetni, így például 6%-os élelmiszer drágulásra lehet számítani, a fuvarozás drágulása szinte mindent fog érinteni stb..

Másrészről, hogy jelenleg milyen szinten van eladósodva? A te 3 millió forintodon kívül kihez akar még kölcsönért folyamodni, vagy elég a 3 millió Ft?

Másrészről pedig egy vállalkozás felfuttatásához hosszú évek kellenek, tehát nagy eséllyel csak évek múlva tudja majd visszafizetni.

Magyarországon mindenben nagy kockázat van.

2014. nov. 5. 12:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekünk azért van most családi házunk mert 1990-ben a pénzes Róbert nagybácsi adott apámnak kölcsönt az építkezésre...
2014. nov. 5. 13:27
 16/18 anonim ***** válasza:

#14-nél a pont (szerintem).

A legnagyobb gond - a legtöbb üzlet szempontjából - a növekvő adóterhek és a konzekvensen szűkülő fizetőképes kereslet (pl. a munkanélküliség miatt). Nem arra helyezném a hangsúlyt, hogy rokon vagy sem, jó ötlete van éppen vagy sem, van megfelelő fedezete vagy sem, hanem arra, hogy a terve - reálisan mérlegelve - életképes-e vagy sem. A tapasztalat az, hogy a vállalkozók gyakran óvatlanok, túlságosan optimisták, a matek pedig szigorú... sajnos.

2014. nov. 5. 15:44
 17/18 anonim ***** válasza:

tegnap 21:46 vagyok

Miért lettem lepontozva?

NA mindegy. Én adtam 5 milliót kölcsön, de megbeszéltünk, hogy 3 év alatt kell visszafizetnie. Én nem kértem kamatot, de ragaszkodtak ahhoz, hogy a pénz árfolyamát fogadjam el. Nem bonyolítottuk. 3 évre rá visszakaptam az 5 milliót és mellé + 500 ezret. Nekik bejött az üzlet.

2014. nov. 5. 17:11
 18/18 anonim ***** válasza:

Milyen vállalkozás?

Témája?

Eszközre, anyagra, vagy mire kell a 3misi?

Szakmájába vágóba fogna bele?

Kónyit hozzá, esetleg te?

2014. nov. 6. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!