Ismeretlen vállalkozó kér kölcsön tőlem 10 milliót 3 hónapra. Milyen feltételekkel adnátok oda?
Pl. kétszeres ingatlanfedezet? kétszeres járműfedezet?
Mennyi kamatot kérnétek 3 hónapra? Mi számít még nem uzsorakamatnak? Mi lenne a módja az ügylet bebiztosításának? Ha ügyvédem csinálja a papírokat, akkor biztos lehetek hogy viszontlátom a pénzem (még egy esetleges árvereztetési eljárás után is)?
Kétszeres járműfedezet, adásvételivel, amiben kitöltetlen a vevő neve. Előtte persze a te szerelődnél eredetvizsga, átvizsgálás.
Mindemellett nem árt, ha nem tudja, hol laksz, meg úgy általában semmit rólad, amivel meg tud fogni.
Nem adnék.
Hiába csinálod ügyvéddel a papírokat, ha nem tud fizetni, akkor évekig járhatsz bíróságra.
" meg úgy általában semmit rólad, amivel meg tud fogni."
AZ meg milyen szerződés, amin szerepel a szerződök adatai? :)
"AZ meg milyen szerződés, amin szerepel a szerződök adatai? :)"
Gondolom, arra voltál kíváncsi, hogy milyen szerződés az, amin NEM szerepelnek a szerződő felek adatai.
Látom, nem érted. Elmagyarázom, jó?
Az eladó neve és aláírása már rajta van, a vevő neve nincsen rajta. Természetesen a törzskönyvet is odaadja mellé. Mégpedig azért, hogy amikor az adós nem fizet, akkor a hitelező gond nélkül el tudja adni a nála lévő gépjárművet, és így megtérüljön a pénze. Érted?
Így szokták csinálni ilyen esetekben.
Hasonlóan csinálják az autókereskedők is: nyilván nem veszik a nevükre az autót és úgy adják tovább a vevőnek, hanem formailag az adásvételnél az eredeti tulajdonos lesz az eladó.
Rendben, értem.
A gond csak az, hogy egy autó általában nem 10 milla, lakással meg ezt így nem lehet megcsinálni.
Egy "ismeretlen" vállalkozó hogy talált meg, hogy adj neki 10 lepedőt?
Amúgy én sehogy. LEGÁLISAN nem tudsz olyan körülményeket teremteni Magyarisztánban, amivel garantálhatnád, hogy visszakapod a pénzed. Illegálisan meg én nem csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!