Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a nyugdíjak...

Miért van az, hogy a nyugdíjakat (+GYES meg ilyenek) Decemberben hónap elején utalják (ünnepek, oké), Januárban meg majd jó későn, így majdnem 1.5-2 hónapot kell kihúzni?

Figyelt kérdés
Direkt vagy így, esetleg szívatás?
2023. nov. 9. 10:19
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
92%
Ugyanannyi pénzt kap ugyanannyi időre, ha nem tudja beosztani, eltenni az nem más hibája
2023. nov. 9. 10:34
 2/53 anonim ***** válasza:
100%
De mi a probléma? Ugyanannyi pénzt kapsz ugyanannyi időre. És igazából 2024.01.03 lesz a gyes utalás időpontja, nem érzem azt későinek. A nyugdíjakat meg mindig 10-12 körül utalják, decemberben fog előbb érkezni, elvileg 1-jei utalás lesz. Szóval nem később kapsz pénzt, hanem előbb.
2023. nov. 9. 10:34
 3/53 A kérdező kommentje:

Nem tudtok számolni?

45-50 napra jut 30 napnyi pénz!

2023. nov. 9. 10:40
 4/53 anonim ***** válasza:
82%

“Nem tudtok számolni?” :DDD

De a novemberit is November végén/December elején kapja meg a nyugger, tehát December elején ott van, hogy a decemberi és a novemberi nyögdíja (tehát KÉT HAVI) van a befőttesüvegében, és abból kell gazdálkodnia 45-50 napig.

Kérdés, hogy TE tudsz-e számolni.

2023. nov. 9. 10:49
 5/53 A kérdező kommentje:
December elején nem kap Novemberit, azt Nov. 20. körül kapja. És annak egy része is belemegy a Decemberi ajándékozásba. Mi nem érthető azon, hogy Dec. végére szinte minden elfogy, és Januárban későn jön a pénz? Hallom, hogy rossz az oktatás, de tényleg ennyire nehéz egy kérdés értelmezése?
2023. nov. 9. 11:12
 6/53 anonim ***** válasza:
100%

Agyat nem tudok helyetted növeszteni, de megpróbálom szájbarágósabban.

Tehát a novemberit November 20 körül kapja. Ebből arra következtetek, hogy minden hónapban általában hónap 20 körül kapja: így él hónapról hónapra.

Nos neked az a problémád, hogy Decemberben nem 20 körül kapja meg, hanem mondjuk 5-én.

Az az összeg, amit November 20-án kapott, fedezi a megélhetését December 20-ig. (Ha nem sikerült eddig követni, kezdd elölről.)

Vagyis December 5-én, a novemberi ellátmányából még van 15 napra elegendő. December 5-én is kap 30 napra elegendő zsozsót.

Ha összeadjuk a 15 napra elegendő zsozsót a 30 napra elegendő zsozsóval, akkor 45 napra elegendő zsozsót kapunk.

December 5 + 45 nap, az Január 20. Ekkor kapja a következő túlélőpénzt a nyomorult, így elkerüli az éhhalált.

Most mutass rá, hogy ez a logikai láncolat hol hibás és miért.

2023. nov. 9. 11:22
 7/53 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem, hogy te mit nem értesz. Kap november 10-én egy havi nyugdíjat. Aztán kap december 1-jén egy havi nyugdíjat. Aztán meg kap január 12-én egy havi nyugdíjat. Vagyis 3 hónap alatt 3 havi nyugdíjat kapott. Annyi a különbség, hogy a decemberi járandóságát 10 nappal KORÁBBAN kapta meg, mint kellett volna. Szóval ugyanott van, mintha mindig fixen 10-én kapná meg.
2023. nov. 9. 11:23
 8/53 A kérdező kommentje:

6: "Nos neked az a problémád, hogy Decemberben nem 20 körül kapja meg, hanem mondjuk 5-én." - Pont nem ez a probléma, nem hiszem el, hogy nem érted. Bezzeg neked sírna a szád, ha Január 10-ig nem kapnád meg a fizetésed, mi? Szánalmas vagy, hogy ennyire nem érzed át a nyugdíjasok problémáját.

7: Nem kap Január 10-én nyugdíjat, hanem 20. körül, előtte meg December 5. körül. Ne legyetek már egybitesek, szépen kérlek.

2023. nov. 9. 11:28
 9/53 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdíj utalási időpontja az 10-12 körül van mindig szinte. Ha postán kéri, akkor rámehet az a pár plusz nap, ami miatt 20- körül kapja meg.

De igazából kár fecsérelni erre a szót, mert kizárt, hogy komolyan nem érted, hogy teljesen ugyanannyi a pénze ugyanannyi időre, remélhetőleg csak trollkodni próbálsz.

Ha az zavar, hogy december 05 és január 20 között sok idő telik el, akkor az miért nem zavar, hogy november 20 és december 05 között pedig kevés idő telik el? Ott nem 30, hanem 15 napra rá kapja a pénzét. Azt is vedd figyelembe, mielőtt vered a nyálad.

2023. nov. 9. 11:32
 10/53 anonim ***** válasza:
90%

“ Pont nem ez a probléma, nem hiszem el, hogy nem érted.”

Jó, akkor hagyd ki azt a bekezdést és úgy olvasd végig a bejegyzést, hátha sikerül ezúttal.

2023. nov. 9. 11:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!