24 év és 4 hónap dolgozott évek után mennyi forint rokkant nyugdijra számithatok?majdnem mindenre allergiás vagyok,aszthmám és tompa látásom amivel 30%-ot is alig látok és keringési betsegem is van így nem erzem a vegtagjaim félig le van bénulva
Ilyen névvel, hogy "leszbikuslány" elég gyanús ez a 24 év és 4 hónap ledolgozott év.
Az pedig megint gyanús, hogy ha te 30%-ot alig látsz ami tulajdonképpen homályban való tapogatózással egyenlő akkor hogyan írtad ki a kérdést? Ja és még félig le is vagy bénulva...
A rokkantsági járadék fix összegű ellátás, melynek összege a nyugdíjemelésről szóló kormányrendeletek alapján emelkedik.
A rokkantsági járadék havi összege 2023. január 1-től 53.830,- Ft.
Ha az ellátásban részesülő személy egészségkárosodása végleges, akkor a rokkantsági járadék élete végéig megilletheti. Ilyen esetben akkor szűnik meg a járadékra való jogosultság, ha öregségi nyugdíj, özvegyi nyugdíj, árvaellátás, rokkantsági ellátás vagy rehabilitációs ellátás kerül a járadékban részesülőnek megállapításra.
Ha a járadékban részesülő egészségkárosodása az orvosszakértői szerv szakvéleménye alapján nem végleges, akkor a rokkantsági járadékot megállapító határozatban meghatározott időpontban az egészségi állapot felülvizsgálatát el kell végezni, és ennek eredményétől függ a járadék további folyósítása. A felülvizsgálat eredménye alapján akkor szűnik meg a rokkantsági járadékra való jogosultság, ha a járadékos egészségkárosodásának mértéke már nem éri el a 70 %-ot.
Mivel a rokkantsági járadék nem folyósítható annak, aki valamely Európai Uniós országban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában vagy Svájcban él, ezért a 90 napot meghaladó külföldi tartózkodást a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére 15 napon belül be kell jelenteni.
2012. január 01-től a kormány eltörölte a rokkantsági nyugellátás intézményét. Helyette hozott 3 katyvasz másikat ->
- rehabilitációs ellátás
- rokkantsági ellátás
- rokkantsági járadék (fentebb írtam róla)
1 válaszoló!
Ugy látok hogy homályosan alig korlátozottan katom csak a betuket esva betuk tetejen kevo ejezetek annyira pivik es annyira aoroak hogy azokbol semmit sem nem katok mar!
Gondolkozzal dzamolj egy pivit ugye ketdrzted tolem hogy jon ki a 24 ev 4 honspom!
Kerlek szeoen ez ugy jon ki hogy 14 eves ipari szakmunjas tanulo gyetek korom ota dolgoztam es igen mar 14bevesen is fizettem afot ami ornzt minden egyes honspban mar gyerekjent kevont tolem a ksgyar allam!
Igy 1997 szeptember elsejettol 14 evesen 2021 movemberig 39 eves koromig dolgoztam a magyar egezsegugyben minimalberen
A fix összegű ellátásnál nem kell számolni semmit, mert az fix összegű. A változó összegű ellátáshoz pedig szükséges lenne tudni, hogy azon évek alatt, amikor tudtál még dolgozni, mekkora összegű keresettel rendelkeztél, amiből az ellátást összegét ki lehetne számolni.
Egyszerűbb, ha a folyósító szervtől próbálsz megfelelő információhoz jutni.
Végül havi 61 ezer 950 forintos nyugdíjat kaptam a majdnem negyed évszázadok ázadig fizetett 16 milliő forint adó és járulékaim után amit lopásmak nevetek ível. Ennyi milliók után minimum havi 150 ezetforint nyugdij alanyi jogon kelett volna hogy járjon nekem havonta ha már a semmire ilyen sok milliókat vont a semmire az ország!
Létezhet az hogy a negyed ész ázadbból a majd 9 év tanuló időmetaki számolta a nyuhdijam szél felejtett egy évtozedet beleszámolni? Akkor is ezen 9 év alatt keményen sdoztam és nyugdíjat is szintén vontszirszág tőlem!
Egyszerűen nemerzem mivel a24 év alatt a havi 120 ezer forint rabszolga lét minimálberemen minden egyes hónapban havi 80 ezer forint adókat böjt el lopott el az ország tőlem, ami eveónte majd 1 milli forint csak a semmire mert ezért cserébe semmit nem segített rajtam soha de soha ez az ország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!