Van tippetek hogyan tudom kideríteni, mennyi víz tartozás lehet a házon? Vajon mi lehet a plafon? A víztartozás vajon kamatozik? Hány hónap nem fizetés kell ahhoz, hogy a vizet lekapcsolják? Mire lehet számítani? 1millás víztartozás?
20éve építették 50m², kb 10éve nem lakják árverezik.
Megvenném viszont van egy ilyen iromány ott.:
A Végrehajtó tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy az illetékes vízi közmű-szolgáltató tud információt adni arra vonatkozóan, hogy a
tárgyi felhasználási helyre vonatkozóan korábbi közszolgáltatási szerződés alapján rendezetlen követelés áll-e fenn, illetve a vízi
közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került-e a vízi közmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 51. § és 58.
§ alapján. Amennyiben a vízi közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került, a vízi közmű-szolgáltató csak akkor fog
szerződést kötni a vevővel, ha fogyasztási helyen fennálló tartozás kifizetésre került. A végrehajtónak erre vonatkozó információ nem
áll rendelkezésére.
Na már most, csak tulajdonosnak adnak ki információt. Tehát nem tudom lekérdezni. A tulajt nem ismerem.
Nem lakik benne jelenleg senki. Elvileg volt egy kisebb víztörés ott az út mellett a házzal szemben de ez sem fix infó.
"a vízi közmű-szolgáltató csak akkor fog szerződést kötni a vevővel, ha fogyasztási helyen fennálló tartozás kifizetésre került"
Elhiszem, hogy ez a gyakorlat, de ez törvénytelen.
Látom, nem tudtad értelmezni, amit írtam.
De sebaj!
Ház vagy lakás? Hol? Bemenjek helyetted a vízműhöz megkérdezni?
A tartozás az előző lakót vagy tulajdonost terheli, nem a te sarad.
Kérésedre be kell kötniük a vizet, ha korábban leszerelték a vízórát, de te leszel az új tulajdonos.
Nincs még az ingatlanra terhelve?
Egyébként felhívnám a végrehajtót, hogy mégis hogy az anyámba szerezzek infót!? Bár ha mélyen áron alul van, akkor ezt belekalkulálták...
Ha van ismerős a vízműnél, 5 perc alatt rákeres, egyébként meg befenyegetném a vízművet a fogyasztóvédelemmel, mert tényleg nem szabályos ez így.
Ház
Szabolcs megye
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!