Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van tippetek hogyan tudom...

Van tippetek hogyan tudom kideríteni, mennyi víz tartozás lehet a házon? Vajon mi lehet a plafon? A víztartozás vajon kamatozik? Hány hónap nem fizetés kell ahhoz, hogy a vizet lekapcsolják? Mire lehet számítani? 1millás víztartozás?

Figyelt kérdés

20éve építették 50m², kb 10éve nem lakják árverezik.

Megvenném viszont van egy ilyen iromány ott.:

A Végrehajtó tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy az illetékes vízi közmű-szolgáltató tud információt adni arra vonatkozóan, hogy a

tárgyi felhasználási helyre vonatkozóan korábbi közszolgáltatási szerződés alapján rendezetlen követelés áll-e fenn, illetve a vízi

közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került-e a vízi közmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 51. § és 58.

§ alapján. Amennyiben a vízi közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került, a vízi közmű-szolgáltató csak akkor fog

szerződést kötni a vevővel, ha fogyasztási helyen fennálló tartozás kifizetésre került. A végrehajtónak erre vonatkozó információ nem

áll rendelkezésére.

Na már most, csak tulajdonosnak adnak ki információt. Tehát nem tudom lekérdezni. A tulajt nem ismerem.

Nem lakik benne jelenleg senki. Elvileg volt egy kisebb víztörés ott az út mellett a házzal szemben de ez sem fix infó.

2023. okt. 21. 01:40
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
38%

"Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kér 1.7m kölcsönszerződésből eredő tartozást"

Tehát akkor vállalkozói mikrohitelt vett fel az illető és abba bukott bele, mármint a vállalkozásba.

2023. okt. 25. 11:52
 22/41 anonim ***** válasza:
40%
Mikor lesz a licit és hogy történik a tulajdoni lap tisztázása? Neked kell elvégezned az adásvételivel, vagy a végrehajtó törölteti? Vagy hogyan működik ez? Mennyi egyébként az értéke nagyjából és mennyiről indul a licit?
2023. okt. 25. 12:01
 23/41 anonim ***** válasza:
38%

Vettél már így liciten lakást, vagy ez lesz az első? Továbbértékesítésre veszed, vagy megtartod?

Az energetikai tanúsítványt ilyenkor is el kell készíttetnie az eladónak (vagy most a vh-nak), mint normál adásvétel esetén? Vagy licitnél hogy van?

2023. okt. 25. 12:09
 24/41 A kérdező kommentje:
Hat tovabbadasra venném, de a vizet nemtudom lekerdezni, 1millat nyernek rajta kb
2023. okt. 25. 16:03
 25/41 anonim ***** válasza:
38%
Ha csak 1 millát nyernél rajta, az nagyon sovány. Nem maga az összeg, hanem a bizonytalanság. Adókat, illetékeket beszámoltad? Ez már nettó nyereség lenne?
2023. okt. 25. 16:09
 26/41 A kérdező kommentje:

Nem nagy értékről van szó, 1.6m a ház, 20éves, tégla fal jó tető

Környék piaci ára kb 5-6nak kellene lennie

3m ről indult, és ugye utolsó fázis levitte 1.6ra

Csak a vizet nemtudom mennyi

2023. okt. 25. 16:40
 27/41 anonim ***** válasza:
65%

"... hogy történik a tulajdoni lap tisztázása?"

Árverési jegyzőkönyv földhivatalhoz történő benyújtása által a földhivatal minden jelzálogjogot, végrehajtási jogot, elidegenítési és terhelési tilalmat töröl róla. Automatikusan. Természetesen csak arról a tulajdonrészről, amit elárvereztek.

"Neked kell elvégezned az adásvételivel, vagy a végrehajtó törölteti?" Lásd fentebb.

2023. okt. 26. 04:15
 28/41 A kérdező kommentje:
Így van, a víz díj ami a házat terheli egyedül, vagyis hát nemcsinálnak semmit, csak nem kötik be ha nem fizeted ki a hátralékot
2023. okt. 26. 07:08
 29/41 anonim ***** válasza:
28%

Ez valami lepukkant putri lehet így az elmondások alapján. 1,6 millióért bajosan vehetsz házat, inkább csak romot.

Hány lakatlan ház van az utcában ezen a környéken? Voltál bent a házban is és láttad, hogy belül milyen állapotban van? Telek? Ha 10 éve nem lakják, nem gondozzák, az egy merő dzsumbuj lehet.

Nem gondoltad te ezt át szerintem, csak úgy érzed, könnyű pénz van benne.

2023. okt. 26. 13:13
 30/41 A kérdező kommentje:

Nem "dzsumbuj" láttam persze, mint írtam ép tető (cserép), tégla falazat, 20éves ház, beton alappal

Ha egy 20eves ház putri, akkor legyen xd

2023. okt. 26. 19:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!