Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honap 17.től albérletbe lakva...

Honap 17.től albérletbe lakva jogosan ker a kiado teljes havi albérleti dijjat?

Figyelt kérdés
Nem tartottuk vissza a korabbi kiadastol, egyszeruen akkortol vettuk ki

#Félhavi albérleti díj
2023. júl. 18. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Ha az van az általatok is elfogadott szerződésben a fizetési feltételek közt, hogy töredék hónapra teljes díjat kell fizetni, akkor jogos az igénye. Ha nem, akkor nem jogos.
2023. júl. 18. 22:09
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem tetszik keress másikat, ilyen egyszerű.
2023. júl. 19. 00:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló volt, de inkább benyeltem ezt a költséget. Nehéz jó, olcsó albérletet találni.

Hogyha szerződés alapján 17.-én költöztél be, megbeszélhetitek, hogy minden hónapban ez alapján történjen a fizetés, azaz következő hónap 17.-ig lehess bérlő.

2023. júl. 19. 06:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ez van a szerződésben akkor jogos.

Nekem is volt bérlő aki mondta, hogy ő csak 15-től költözne mert első hét hétben nyaral. Én meg mondtam, hogy ez oké, de lakás 1-jétől kiadó. Akkor atadom a kulcsot és az, hogy mikor cuccok be már az ő dolga...

A bérlők 99%a hó végén költözik ki és élvétve találni ezáltal olyan új bérlőt aki nem hó elején költözne be...

2023. júl. 19. 07:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Teljes honapot kell fizetni mindenhol.

Csak az airbnb meg booking szsmolja naponkent a szallast es az aranyarban van.

Hosszutavu lakaskiadasnal a honap 1-jetol 31-eig tart. Lenyegtelen mikor koltozol vagy szerzodsz,nem lehet megbontsni a honspot!

2023. júl. 20. 07:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Én megbontom, ha nem a hó első napjával kötöttük meg a szerződést, hanem hó közben. Nálam az számít, hogy melyik naptól "indul" a szerződés. Ha azt írjuk bele, hogy július 28-ától bérbe adom neki, akkor nem fogom július 01-jétől kifizettetni vele a bérleti díjat. Szerintem így korrekt. Én csak bízom benne, hogy más szerint is. :)
2023. júl. 21. 05:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!