Binance-n mi a legjobb stable coin, és kivitelezhető így a kriptokereskedés?
Arra gondoltam, hogy veszek egy adott összegért valamilyen stable coint, amiből veszek különböző altcoinokat, aztán ha az árfolyam növekszik, eladom stablecoinért ezeket az altokat, ha meg bezuhan, akkor újra veszek, és így forgatnám a tőkét. Ez technikailag kivitelezhető binance-n? Mondjuk úgy, hogy kártyás forint befizetéssel veszek stablecoint. Ugye ha jól értelmezem, amíg stable coinba váltogatok, addig nincs adófizetési közelezettségem, csak ha fiat valutába fizetem ki az esetleges nyereséget.
Pls élettelen gyökerek, akik csak a piramisjáték meg a kipukkant lufi mantrát nyomatják, ne válaszoljanak a kérdésre, tisztában vagyok a kriptozás esetleges veszélyeivel, és számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból kezdeném el a kereskedést, amit nem sajnálok elbukni sem. Szóval valóban kriptózók hozzáértő válasza érdekel, nem a kívül állók portfolió meg indexes cikkekből való okoskodása.
Az az ellentmondás, hogy bohóckodásnak, játéknak tekinted, elmondásod szerint jelentéktelen összeggel, mégis ezerszer átnyálaztad miatta az adótörvényt.
Adótörvényt meg csak okos, képzett emberek olvasnak, te is ilyen vagy, erre előjössz egy olyan "stratégiával", amit a kérdésedben írtál.
A nagy arcod mögött teljes félelem és bizonytalanság van, kifelé meg próbálod az álönbizalmadat előadni ezzel a tenyérbemászó, pökhendi, másokat lenéző stílussal.
Miért nem tanulmányozod egy kicsit mélyebben a kriptotőzsde lehetőségeit? Tanulni nem szégyen azoktól sem, akiket itt lenézel.
"Az az ellentmondás, hogy bohóckodásnak, játéknak tekinted, elmondásod szerint"
Nem, sehol nem irtam ilyet, hogy bohóckodásnak tekintem, a szalmabáb effektusoddal nem tudok mit kezdeni, te nem velem vitatkozol, hanem a saját tévképzeteiddel. Ezért kár volt regényt írnod, hogy a saját h.lyeséged próbáld igazolni egy anonim oldalon. Azt írtam, hogy számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból, vagyis nem maga a kriptózás a bohóckodás. A kripto világát, mint olyat teljesen komoylan veszem, a pénz, amit beleteszek, az olyan, amit nem sajnálok, ha esetleg valahogy elbukom. Ez a része a poén. Ha a kriptozást bohóckodásnak tekinteném, kérdést se írtam volna ki.
A stílust illetően pedig végigolvashatod az egész gyk-t, nyiss meg akármilyen kérdést, 2-3 barom szinte mindig megjelenik ökörségeket kérődzni, pedig senki se kérte, és senkit sem érdekel mások nyomora és frusztráltsága. Erre a pszichologus való. Sajnos ma már sok kérdésnél látom, hogy a kérdezőnek egyszerűen muszáj beleírni a kérdésbe, hogy pls ilyen meg olyan f.szságot ne kommenteljenek.
Kriptonál különösen ez van, minden 2. válaszoló a piramisjáték és a kipukkant lufi mantrát nyomatja évek óta, mert valami szalagcímen olvasta, és ennyi maradt meg neki. Ezektől tanulni? Szerintem jogosan kérhetem, hogy az ilyenek ne válaszoljanak feleslegesen, mondjuk ennek ellenére mégis mindig odatrollkodnak, ami egy anonim fórumon arc nélkül eléggé ciki. Névvel arccal hidd el, nem trollkodna. Nem véletlen csak ezen a fórumon van ennyi veszekedés és értlemetlen mocskolódás egy kérdés alatt is.
Az meg, hogy az szja tv vonatkozó részét elolvastam értelmes ember módjára, semmilyen ellentétben nincs azzal, hogy nem sajnálom esetlegesne elbukni az erre szánt pénzt.
Mint ahogy az sincs ellentétben ezzel, hogy ennek ellenére ha már csinálom, igyekszek fejlődni közben, ezért is kérdeztem, hogy melyik a legjobb stable coin. Erre sajnos csak a sokadik visszakérdezés után kaptam végre egyelten értelmes választ, meg annak a másik néhány válaszolónak is köszönöm, akik ugyan nem feltétlen a kérdésre válaszoltak, de valamilyen szinten érdemben hozzátettek.
Az ilyen "gazdag leszel tesó" és társai trollkodás pedig csak szánalmat érdemel.
Nem hiszem, hogy kapsz ezekre a kérdésekre is releváns válaszokat.
Üdv kérdező!
Technikailag természetesen kivitelezhető és nagyjából a többi tőzsdén is hasonló a helyzet.
Technikailag. Limites megbízásokkal megtudod csinálni, hogy amint az ár elér egy bizonyos szintet, a fiaátért már megvásárolt stabil coinért bármelyik kriptovalutát megvásárolod, amelyiknél az adott tőzsdén van adott pár mondjuk ETH/USDT páron. A limites megbízásnál egyszerűen magadod azt az árat ahol majd venni fogsz.
Például megteheted azt, hogy beállítasz egy vételi megbízást BTC/USDT páron 32 000 dolláros áron. Ez a megbízásod bekerül az orderbookba, ami akkor fog teljesülni, ha valami véletlen folytán leesik arra a szintre az ár. Addig a stabil coinod orderben van így külön könyveli a spot egyelenegdtől, tehát ne költheted el kétszer. Ám ha szükséged lenne rá és már úgy látod, hogy az életben nem jár többet arra az ár, akkor nyomsz egy cancelt és újra a spot tárcádban van a stabil coin.
Amúgy Az USDT-t kifogják vonni 15.én a forgalomból, én most meg nem mondom melyik stabilra fogják automatikusan leváltani a Binancen. Az USDT-vel Para van, de elég sokan használjuk, mert ha ott borul a Bili kábé évtizedekre vetné vissza így is úgy is a kripto piacot. Használhatsz helyette mást is a lényeg az hogy az általad választott alt ellen legyen párban az adott stabilcoin, ez most mindegy hogy USDT, TUSD, USDC vagy éppen DAI az arbitrázs botok úgy is intézik, hogy ezek mind hasonló árfolyamon kereskedhetők az egyes instrumentumok ellenében, feltéve ha az adott kereskedési pár létezik.
Felfelé ugyanígy leadhatod a limites megbízást, tehát a Bitcoinos példánál maradva, megadhatod hogy mondjuk 55 000 dolláros árnál eladjon 0.0001 BTC-t, ha az ár eléri az adott szintet. Több ilyen megbízást is leadhatsz vételre is eladásra is. Ez lényegében Grid stratégia amit a kereskedő botok is használnak. Igen tehát technikailag lehetséges, viszont a kriptóban egyvalami biztos csak kb a váratlan. Ám ha eladásra és vételre is vannak ordereid, egy hálós szerkezetben igen elvileg ez kivitelezhető.
Ha Magyarországon élsz, akkor itt is kell leadózni a kriptó haszonból, Magyarországon feketedoboz elv van, a stabilcoin gyakorlatilag kriopto a fekete dobozban van, adózni akkor kell, ha fiatra váltod. Keresd Glaser Anita Kriptóadózs lépésről lépésre című könyvét.
Vissza térve az ötletedhez...
Igen tecnikailag kivitelezhető és ebből szokott az lenni, hogy a kezdők összevissza ugrálnak a kriptójukkal, ki és be. Mert megpróbálják eltalálni az alját és a tetejét és eladnak erre elindul felfelé,íjedtükben vissza veszik, akkor elindul lefelé, íjedtükben eladnak. Ezt nem szabad csinálni, kezdőként ez ösztönösen jön.
Hanem kinézel egy elmozdulást, most modok valamit, említetted például az ETH-t 5-10% leszámolsz a jelenlegi árból és eleve oda teszel egy vételi megbízást. Tehát eleve például egy esés után szállsz be. Onnan hagyod felfelé futni 5-10-20 akárhány százalékot és oda teszed az eladási megbízást. Ha teljesült onnan 5-10 akárhány százalék lefelé megint veszel. Nem szabad keresgélni az alját meg a tetejét. Ne egy lóra tegyél, ha lehet kereskedésre is legyen portfoliód.
Remélem segít, de azért ne a GYK-ról tanulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!