Mik a legjobb tőzsdei könyvek/oldalak/videók amik érdemi gyakorlati tudást és tapasztalatokat tudnak adni?
Nemrég elkezdtem részvényeket venni/eladni - nyilván nem olyan mennyiségben aminek az elvesztése földhöz vágna - és szeretném mélyebben megérteni azokat a folyamatokat, amik egyes részvények árfolyamaira hatással vannak.
Tehát hogy különböző típusú cégek adott geopolitikai változásokra hogy reagálnak, pl egy elég egyértelmű mostani példa, hogy az izraeli konfliktus hatására megnőttek védelmi szervezetek részvényei.
Ehhez hasonlókra gondolok a világpiac minden területén, mi képes és milyen irányba mozgatni adott vállalat értékét a tőzsdén, miből lehet látni, hogy egy cég az elmúlt időszakban sikeres volt, a cég milyen döntései mozgatják lefelé vagy felfelé az értékét.
Ezeket példákkal támasztja alá az elmúlt évek/évtizedek történéseivel.
Sokan ajánlották itt az oldalon is pl az Intelligens befektetőt. Hát őszintén megmondva nekem semmilyen gyakorlati tudást nem adott át, száraz volt, a fél könyv azt magyarázta mi a különbség a spekuláció és a befektetés közt, meg 100 éves példákat hozott, hogy durran ki a lufi. Ennél én sokkal aktuálisabb, gyakorlati anyagot olvasnék szívesen, ti ismertek ilyen forrásokat, amik alkalmasak erre?
"Tehát hogy különböző típusú cégek adott geopolitikai változásokra hogy reagálnak, pl egy elég egyértelmű mostani példa, hogy az izraeli konfliktus hatására megnőttek védelmi szervezetek részvényei."
18 hónapja tart az ukrán háború, ahol elpufogtatták az ukránok a NATO tüzérségi lőszerkészletének a 80%-át, ezenfelül további 1 millió db tüzérségi lőszert ígértek nekik. Emellett az izraeli "háború" az lepkefing.
"Ehhez hasonlókra gondolok a világpiac minden területén"
Teljesen felesleges. Válassz ki 3-4 részvényt és azokkal foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!