Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Binance-n mi a legjobb stable...

Binance-n mi a legjobb stable coin, és kivitelezhető így a kriptokereskedés?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy veszek egy adott összegért valamilyen stable coint, amiből veszek különböző altcoinokat, aztán ha az árfolyam növekszik, eladom stablecoinért ezeket az altokat, ha meg bezuhan, akkor újra veszek, és így forgatnám a tőkét. Ez technikailag kivitelezhető binance-n? Mondjuk úgy, hogy kártyás forint befizetéssel veszek stablecoint. Ugye ha jól értelmezem, amíg stable coinba váltogatok, addig nincs adófizetési közelezettségem, csak ha fiat valutába fizetem ki az esetleges nyereséget.

Pls élettelen gyökerek, akik csak a piramisjáték meg a kipukkant lufi mantrát nyomatják, ne válaszoljanak a kérdésre, tisztában vagyok a kriptozás esetleges veszélyeivel, és számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból kezdeném el a kereskedést, amit nem sajnálok elbukni sem. Szóval valóban kriptózók hozzáértő válasza érdekel, nem a kívül állók portfolió meg indexes cikkekből való okoskodása.

2023. nov. 5. 12:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
55%

"Most BTC-be már nem szállnék be."

Ha megtanulnál kereskedni, akkor bármikor beszállhatnál, függetlenül attól, hogy éppen esik, vagy emelkedik a Bitcoin árfolyama.

2023. nov. 6. 11:44
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
A BUSD jövőben megszűnik, így USDT, vagy TUSD, de kereskedhetsz EUR páron is, amíg nem küldöd ki a tőzsdéről, addig nem kell adózzál.
2023. nov. 6. 13:24
 23/37 A kérdező kommentje:

"de kereskedhetsz EUR páron is, amíg nem küldöd ki a tőzsdéről, addig nem kell adózzál."

Én úgy tudtam az szja tv. alapján, hogy amint fiatra váltom a nyereséget az már adókötelessé válik, mindegy, hogy bent van a tőzsdén még, de már nem kriptoként van ott.

2023. nov. 6. 13:42
 24/37 krwkco ***** válasza:

" amint fiatra váltom a nyereséget az már adókötelessé válik"

Úgy bizony!

SZJA tv. 67/C

(2)"E törvény alkalmazásában kriptoeszközzel végrehajtott ügyletnek minősül az az ügylet, amelyben a magánszemély bárki számára megköthető, elérhető ügyletben kriptoeszkök átruházása, átengedése révén (ideértve a kriptoeszköz biztosította jog gyakorlását is) nem kriptoeszköz formájában vagyoni értéket szerez."

2023. nov. 6. 14:14
 25/37 anonim ***** válasza:

"amint fiatra váltom a nyereséget az már adókötelessé válik"

És ha nem váltod fiatra, hanem Binance kártyával elköltöd?

2023. nov. 6. 16:05
 26/37 A kérdező kommentje:

"És ha nem váltod fiatra, hanem Binance kártyával elköltöd?"

Az is ugyanolyan, mintha fiatra váltanád. Tehát az az összeg, amit kártyával vásárolsz róla, és az nyereség, akkor ugyanúgy adóköteles.

2023. nov. 6. 16:24
 27/37 anonim ***** válasza:
55%
És azt ki fogja neked ellenőrizni? A NAV?
2023. nov. 6. 17:14
 28/37 anonim ***** válasza:
Ember, a nyereségre kell adót fizess! Ha EUR-ból BTC-t, vagy más kriptót veszel, nem kell azonnal adózzál! Le tudod követni a kereskedéseidet és mindegy, hogy kriptóval, vagy fiattal kereskedsz is, a nyereséged lesz megadózva.
2023. nov. 7. 10:11
 29/37 A kérdező kommentje:

"Ember, a nyereségre kell adót fizess! Ha EUR-ból BTC-t, vagy más kriptót veszel, nem kell azonnal adózzál!"

Tisztában vagyok vele, hogy nyereség után kell adózni, amennyiben az a nyereség fiatra lesz átváltva, vagy Binance kártyával el lesz költve. Ezen nincs mit feleslegesen halandzsázni, ezerszer átnyálaztam az szja tv-t és tudom értelmezni, és az ezzel kapcsolatoa jogi fórumokat is átolvastam. Ha esetleg neked valami mégse egyértelmű a korábbi hozzászólásaimból, ez van.

2023. nov. 7. 15:34
 30/37 anonim ***** válasza:

"Ezen nincs mit feleslegesen halandzsázni, ezerszer átnyálaztam az szja tv-t és tudom értelmezni, és az ezzel kapcsolatoa jogi fórumokat is átolvastam."

"tisztában vagyok a kriptozás esetleges veszélyeivel, és számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból kezdeném el a kereskedést, amit nem sajnálok elbukni sem."

Csak én érzek ezen mondatok között akkora ellentmondást, mint a Grand Canyon?

2023. nov. 7. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!