Binance-n mi a legjobb stable coin, és kivitelezhető így a kriptokereskedés?
Arra gondoltam, hogy veszek egy adott összegért valamilyen stable coint, amiből veszek különböző altcoinokat, aztán ha az árfolyam növekszik, eladom stablecoinért ezeket az altokat, ha meg bezuhan, akkor újra veszek, és így forgatnám a tőkét. Ez technikailag kivitelezhető binance-n? Mondjuk úgy, hogy kártyás forint befizetéssel veszek stablecoint. Ugye ha jól értelmezem, amíg stable coinba váltogatok, addig nincs adófizetési közelezettségem, csak ha fiat valutába fizetem ki az esetleges nyereséget.
Pls élettelen gyökerek, akik csak a piramisjáték meg a kipukkant lufi mantrát nyomatják, ne válaszoljanak a kérdésre, tisztában vagyok a kriptozás esetleges veszélyeivel, és számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból kezdeném el a kereskedést, amit nem sajnálok elbukni sem. Szóval valóban kriptózók hozzáértő válasza érdekel, nem a kívül állók portfolió meg indexes cikkekből való okoskodása.
"Most legrosszabb esetben, ha pl. évek múlva kiveszem, akkor a teljes kivett összeg után adózok, és nem csak az esetleges tiszta profit után nemde?"
"és számomra jelentéktelen mennyiségű pénzzel, poénból kezdeném el a kereskedést, amit nem sajnálok elbukni sem"
No comment. :)
"Arra gondoltam, hogy veszek egy adott összegért valamilyen stable coint, amiből veszek különböző altcoinokat, aztán ha az árfolyam növekszik, eladom stablecoinért ezeket az altokat, ha meg bezuhan, akkor újra veszek, és így forgatnám a tőkét. Ez technikailag kivitelezhető binance-n? "
Kedves kérdező, egy kereskedő máshogyan gondolkodik, mint ahogy a kérdésedben leírtad.
Egy kereskedő az árfolyam volatilitásán keres pénzt, vagyis azon, hogy amíg az árfolyam eljut A pontból B pontba, az A-B távolság sokszorosát teszi meg ide-oda mozogva. Ezt kereskedi le, az ide-oda mozgást, nem arra vár, hogy mikor ér már B-be az árfolyam.
#12 gondolom te a shortolás meg longolásra gondolsz ugye?
Én nem erre gondoltam. Eddig én azt csináltam, hogy pl. amikor kb 30 ezer dollár volt tavaly év elején a BTC, vettem, majd 42 ezernél eladtam. Amikor 18 ezer dollár volt vettem, ültem rajta sokat, majd 26 ezernél eladtam. Csak mindezt sajna fiat valutával tettem, mivel kezdő vagyok olyan téren, hogy nagyon nem mélyedtem még el a kripto tartás és adás vétel kapcsán, de ha ugyanezt stable coinnal tenném, az egyszerűbb lenne, ahogy elgondoltam, csak nem tudom melyik a legjobb stable coin. Anno az USDT volt az etalon, csak aztán cikkeztek róla sokat, hogy vmi gáz van vele, nemtom azóta hogy van, annyira sajna nem mélyedtem még el a témában, igyekszem fejlődni ezen a téren is.
Szóval én nem vagyok ez a nagyon extrém grafikon elemző, kezdő szinten valamelyest meg tudom néha állapítani én is, hogy valszeg még felfele megy stb, de alakzatokat elemezgetni, trendvonalakat jól eltalálni stb még egyelőre nem.
"Ezzel igazából bebukni is csak úgy tudok szerintem, ha épp csődbe menne a Binance"
A Binance is benézte az FTX-et, akár bele is bukhatott volna a Binance is.
"Amikor 18 ezer dollár volt vettem, ültem rajta sokat, majd 26 ezernél eladtam."
Ez így nagyon jó, de most 35 ezer, milyen árfolyamon szállsz be legközelebb?
"Ez így nagyon jó, de most 35 ezer, milyen árfolyamon szállsz be legközelebb?"
Most BTC-be már nem szállnék be. ETH még annyira nem követte eddig ezt a trendet, amit a BTC, oda még érdemes lehet szerintem 1800 körül beszállni hosszútávon. SOL most ment felfele, de hosszútávon még sztem ide is érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!