Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kizárok valakit a végrendel...

Ha kizárok valakit a végrendeletemből érdemtelenség miatt, akkor neki kell bizonyítania, hogy nem érdemtelen?

Figyelt kérdés
Szüleim nem foglalkoztak velem soha, testvéreim sem. Gyerekem nincs, a férjem az egyetlen közeli hozzátartozóm. Szeretnék végrendeletet csinálni, amelyben a férjemre hagyok mindent. Nem szeretném, ha ezek a trógerek lecsapnának a pénzemre, ha meghalok. Nyilván az állításomat, hogy érdemtelenek, nem tudnák semmivel megcáfolni.

2023. okt. 31. 19:32
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
70%

Elmondom egyébként, hogyan vállhat érdemtelenné, ahogyan én ismerem és ez most nem az életére törős fenyegetős verzió.

A haszonélvezet az azt jelenti, hogy "szedi hasznait, és viseli terheit"

Amennyiben a tulajdonos hitelt érdemlően bizonyítja azt akár szakértői véleményben is, hogy a haszonélvező az ingatlan hasznait szedi csak, de nem fordít rá, nem tartja karban megfelelő módon, és emiatt az ingatlan állaga, vagy értéke romlik, azesetben a haszonélvezeti jog a dolog megóvása, és fennmaradása továbbá a tulajdon pusztulásának elkerülése érdekében bíróságilag töröltethető!

2023. nov. 1. 22:24
 32/37 anonim ***** válasza:
22%

"Inkább legyen a szülőké a vagyon egy része a kérdező halála után, minthogy a férj kisemmizze a kérdezőt életében. "

Írta a kérdező, hogy a szüleire sem akarja hagyni a vagyonát. Milyen kisemmizésről beszélsz? Férjjel összevesznek, a férj megy ajtón kívül, kérdező marad az ingatlanban, hiszen haszonélvezeti joga van bejegyezve rá.

Miért kellene kiadnia? Benne él és kész. De ha kiadja, akkor mi van? Semmi. Ahhoz is joga van.

2023. nov. 2. 04:46
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

A haszonélvezeti jog esetében a tulajdonos (röhögni fogsz) de nem is adhatja ki az ingatlant! Ellenben a haszonélvező bármikor béreadhatja az ingatlant a tulajdonos tudta nélkül is.

Ha már haszonélvezet akkor én annak is max a korlátozott verzióját adnám a férjnek, ha egyáltalán úgy belemegy... De ha ajándékozás van például, akkor ahogy én tudom az lehet feltétel függő is, és amennyiben nem teljesül vagy nem áll fent az a bizonyos feltétel vagy feltételek, azesetben az ajándék visszakövetelhető!

2023. nov. 2. 07:11
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

"Ha már haszonélvezet akkor én annak is max a korlátozott verzióját adnám a férjnek,"

Feltűnt, hogy nem a férj ajándékoz a feleségnek, hanem pont fordítva? A kérdezőnek lenne az ingatlanon haszonélvezeti joga, nem a férjének.

2023. nov. 3. 04:18
 35/37 anonim ***** válasza:
70%
Ja , kicsit összekevertem, mindenesetre legalább annyi látható, hogy a magyar jog milyen szinten gázos, mert még erre sem tud normális alternatívát kínálni, vagy ha a "laikus úgy hiszi", akkor majd jönnek a jogászok, hozzák a sok kis nem közismert kivételt, és borul minden a francba...
2023. nov. 3. 07:47
 36/37 anonim ***** válasza:
70%

Gyakorlatilag az embernek van valamije, dolgozott érte, adózott érte, aztán még a halála után se tudja arra szánni amire ő akarta...

Mivel ezidáig nem igazán született kompromisszummentes vagy kizárólagos megoldás, csak ez a szögelgetés megy...

2023. nov. 3. 07:50
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült beszélned jogi szakemberrel, kérdező?
2023. nov. 3. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!