Damn kérdése:
Abban az esetben, ha a munkaszerződésben nem tüntetik fel, hogy milyen hosszú a próbaidő, mekkora időtartammal kell számolni?
Figyelt kérdés
Úgy tudom jelen pillanatban Magyarországon a minimum 1 nap, maximum 3 hónap.
Ebben az esetben mivel számoljak?
2023. okt. 8. 11:08
2/6 anonim válasza:
Maga a próbaidő szó szerepel a szerződésben? Pl. engem úgy vettek fel a mostani helyemre, hogy egyből végleges szerződésem lett.
3/6 A kérdező kommentje:
#2: nem szerepel és most délután azt olvastam valamelyik jogi oldalon, hogy ilyen esetben nincs próbaidő. Attól félek, hogy oda kell nekik basznom, hogy elengedjenek holnap.
2023. okt. 8. 15:20
5/6 anonim válasza:
Ha az a szint, hogy oda kell b/sznod, akkor nem kell odab/sznod, mert örülni fognak, hogy önszántadból megszabadulnak tőled
6/6 anonim válasza:
"nem szerepel és most délután azt olvastam valamelyik jogi oldalon, hogy ilyen esetben nincs próbaidő. "
... és ez így igaz...
A próbaidőt a munkaszerződésben kell kikötni, ha a felek ebben egyeznek meg. Ha a munkaszerződés nem tartalmaz próbaidőt, (tehát nem egyeztek meg próbaidőben) akkor az nincs is.
Ilyen esetben felmondáskor másnap elindul a felmondási idő, nem lehet "azonnal" szabadulni a munkahelytől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!