Hová lehet gyűjtögetned a félretett pénzt, úgy, hogy a családtagok ne tudjanak róla?
Anyád nagyon gáz! Mondom ezt úgy, hogy 32 éves koromig a szülőkkel éltem és tudom, milyen, mikor dolgozó emberként hazaadsz a kasszába. Én is rendszeresen beszálltam a kajába/rezsibe, meg ha kellett valami a házba, akkor beleadtam. De az én szüleim soha nem kutakodtak a cuccaim között, pláne nem vették el a kártyámat, max anyám kért kölcsön tőlem és néha elfelejtette megadni.
Ismerem az ilyen szülőt, ez egy pszichológiai kórkép: nem akar elengedni, mert akkor az élete teljesen megváltozna, nem lenne kivel foglalkoznia és valszleg a falra mászik apádtól és nem akar kettesben maradni vele.
Neked mindenképpen a külön költözés lesz a megoldás.
Nem értem, hogy 2023-ban miért kérsz még papír alapú számlakivonatot. Mondd le a fenébe, még a havidíjad is olcsóbb lesz. Aztán nyitsz egy értékpapírszámlát (akár OTP-nél, de inkább az államkincstárnál) és oda pakolod a pénzt, akkor nem tudják elkölteni.
Ahogy már írták. Mondd le a papír alapú számlakivonatot! Teljesen felesleges a mai világban.
Ha lehet megtakarítási számlát csatolni a számlád mellé, akkor arra átutalhatod ezt az összeget és az kvázi védett lesz. Én azért használom aktívan, hogyha eltűnne a kártyám, vagy bármi gond lenne, akkor 20-30 ezer forintnál több ne bánja véletlenül sem, plusz jobban nyomonkövethető (nekem) mennyit tettem félre adott hónapban.
Ha az OTP-nél ilyen nincs, akkor érdemes keresni olyan opciót, ahol a legalapabb csomagra ingyenes a számlavezetési díj. Nyitni egyet és oda átutalgatni a dugipénzt. Kártya sem kell hozzá igazából és számlaértesítőt se küldjenek.
Nekem soha semmit nem küld a bank minden értesítőt letiltattam.
Még online sem!
Még egyetlenegy levél nem érkezett tőlük!
Ja de amikor jött a kártya.
Azt' ennyi.
Online értesítés sem jön, azt is letiltattam.
Te is meg tudod ezt csinálni.
A te pénzed meg csak rád tartozik! Senki másra nem!
Igen, anyádra sem! Nem, akkor sem ha hűtőt vesznek és a te élelmed is benne van, nem, akkor sem. Azt a hűtőt akkor is megveszik ha te nem laksz ott.
És telik is rá nekik.
Ezek szimplán csak lehúznak téged hogy életképtelenné válj.
Menekülj. És 8 éve ez megy?
Azonnal szervezkedj valami társbérlet után. Az is 50 körül van, de nyugalmad lesz és tudsz félretenni.
És még valami! Soha nem fogod megbánni ha elköltözöl. Azt viszont igen, ha ezesetben otthon maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!