Hová lehet gyűjtögetned a félretett pénzt, úgy, hogy a
családtagok ne tudjanak róla?
Ahelyett, hogy megpróbálod elsunnyogni, meg kéne mondani a szüleidnek, hogy legyenek kedvesek ne belekontárkodni az életedbe, és a te keresett pénzed nem azért van, hogy ők azt elverjék, különösen akkor, ha nekik is van pénzük. Ha ezt nem bírják felfogni, akkor meg költözz el. Havi 50-ből simán ki tudsz bérelni egy lakást.
2023. szept. 10. 21:49
Heti 50-ból na. Az havi 200, ugye. 150-ért kibérelsz egy lakást, 50-be belefér a rezsi, és a magad ura vagy.
2023. szept. 10. 21:50
Csinálsz egy revolutot, eldugod a köcsögbe KP-ban, stb stb... nehogymár ez gondot okozzon valakinek...?
2023. szept. 10. 21:52
Mondd le a papír alapú számlaértesítőt. Elég ha e-mailben kapod vagy a netbankban meg tudod nézni ha érdekel. Nem tudom melyik banknál vagy, de nekem a Gránitos számlámhoz kapcsolódik kegy megtakarítási számla, arra csak átvezetni lehet pénzt de bankkártyával nem lehet levenni róla, egy ATM-en kezdeményezett egyenleglekérdezésnél sem látható az egyenlege. Ne add oda senkinek a bankkártyádat szerintem. Illetve heti 50.000 elég bőséges pénz a kosztra meg a lakhatásra, havi 200.000-ből azért már el lehetne gondolkodni valami olcsóbb albérleten, lehet jobban járnál mint ha otthon vagy.
2023. szept. 10. 21:53
5/18 A kérdező kommentje:
Havi 50-ből? Hol?
Igen, mindig ezzel jönnek hogy ha albérletbe megyek nem fogom tudni eltartani magam, nélkülük nem boldogulnék.
Jobb lenne úgy elmenni hogy legalább egy fél évig teszegessek félre amit ha tudnának elkérnék. Nincs olyan opció hogy az ember félretesz és nem küldik róla az értesítőt? Inkább ez érdekelt volna.
"Normális" ember az első fizetéséből elindul, nem vár 8 évet.
2023. szept. 10. 21:54
Heti 50-et írtál.
Egyébként én azt nem értem ki az aki még értesítőt kap papiron. Szerintem kb. 10 éve kaptam utoljára ilyet, pedig van vagy 6-7 bankszámlám.
2023. szept. 10. 21:56
8/18 A kérdező kommentje:
4-es!
Köszönöm az értelmes választ.
Otps vagyok, nekik is biztosan van megtakarítási opció. Bankkártyámmal nem lehet arról levenni? Mert akkor a tökéletes megoldás lenne. Mégha le is nyúznak, havi 70-80 ról nem tudnának, azt el tudnám tenni.
Fiókomat, szekrényemet,ruháimat áttúrja anyám…. szóval ők ilyenek…
Igen, a cél az albérlet ezért kellene legalább a kaucióra.
Valószínüleg pont azért szedik el a pénzed mert így akarják ellehetetleníteni, hogy elmenj otthonrol
2023. szept. 10. 21:59
10/18 A kérdező kommentje:
Tudom…. Mondogatja is hogy nélkülük nem élnék meg, soha nem viszem semmire.. így akkor nekik biztos hogy ott maradok.
Kell egy boxzsák a házba.
Kapcsolódó kérdések: