Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Takarékszámlán gyűjtögetett...

Takarékszámlán gyűjtögetett pénzemet idővel hol,hogy érdemes lekötni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő, a párommal (én vagyok a nő), 5 éve vagyunk együtt. A párom anyukájánal lakunk.

A párom jóval többet keres, és így nagyon is könnyen szórja a pénzt.

Én próbálok gyűjtögetni, még ha kis összegeket is, de nem egyszer volt már rá példa, hogy mindig kellett valamire, és a párom levetette a pénzt a számlámról... és ezek egyáltalán nem saját céljaimra mentek ( utana kezdhettem a nulláról..) De ha neki volt megtakarítása, ahhoz úgymond nekem sosem volt beleszólásom hogy mire menjen...

Kezdem azt érezni, hogy ami az enyém, az az övé, az övéhez meg semmi közöm.

Így soha nem lesz megtakarított pénzem, jó lenne valahogy lekötni hogy a párom akarata ne érvényesüljön anyagi részen, hogy könnyen hozzáférhető legyen.

És nekem gondolnom kell arra is, hogy pár év múlva egy kis ház önerője meglegyen, hogy tesómmal közösen ( aki még 18 éves sincs) tudjunk házat venni (a szüleink házát elárverezték, a tesóm nevelőotthonban...)

Mert ha esetleg tesóm találna munkátm ketten már könnyeben össze tudnánk rakni egy ház önerőjéhez valót, és hitelt is jobban adnának.

2021. jún. 8. 19:08
 1/2 anonim ***** válasza:
29%
A lekötést aranyban javaslom, mert az tartja az értékét.
2021. jún. 8. 19:39
 2/2 anonim ***** válasza:
88%
Javaslom az állampapírt, illetve egy beszélgetést a pároddal, hogy a TE megtakarításodhoz neki semmi köze nincs! Én amúgy visszakérném tőle a pénzemet a helyedben.
2021. jún. 9. 07:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!