Tudnátok segíteni az alábbival kapcsolatban?
UL életbiztosítást soha nem kötnék, ott csak kizárólag én kockáztatok, bármit is mond a biztosítási ügyintéző.
Vannak sokkal jobb befektetési módozatok is jelenleg kis hazánkban.
Nézz utána államilag támogatott befektetéseknek, most a Kincstárjegyet dicséri mindenki.
az UL-ből 5 év múlva jellemzően nagyon nagy veszteséggel tudsz kiszállni. De még olyat se hallottam, hogy valaki végig fizette, és pluszba jött volna ki.
De nem zárom ki, hogy találtál jó konstrukciót, de nem valószínű. És ne higgy az ügynöknek, olvass el mindent, egy-két költség felett szeretnek elsiklani, amikor összefoglalják a lényeget.
De a kérdésre térve: a biztosító egy befektetési alapba teszi a pénzt, amit egy alapkezelő kezel. Az alapban vannak olyan befektetők is, akik direktben vették a befektetési alapot, megy olyanok is, akik biztosítón keresztül. Ezek arányára sincs semmilyen szabály. Nem tudom, ezt érted-e saját pénz alatt, mert az alapkezelő igazi saját pénzt nem tesz be. Tehát nem kockáztat semmit, ha erre vonatkozott a kérdésed. Az alapkezelői díjat mindenképpen levonja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!