Kedves szülőtársak, óvodapedagógusok és logopédusok, szeretném a véleményeteket kérni az alábbival kapcsolatban. A ti látókörötökben is ilyen gyakori a beszédzavar ebben a korcsoportban?
Javaslom az előadást 6. perctől pontosan ezt mondja, hogy soha nem látott mértékben szaporodtak el mostanában a beszédhibák. Engem is meglepett ez az előadás során, és most visszaemlékeztem, ahogy rákérdeztél. Nem vagyok szakértő, csak bevillant:
1. Rengeteg gyerek cumizik nagyon sokaig, a mi ovinkban van olyan 6 eves, aki minden reggel cumival jott meg nagycsoportban is..... no comment
2. A szulok nem beszelgetnek a gyerekekkel. Az oviban a legtobb gyerek az alapveto szavak jelenteset nem ismeri, pl.verem, es mondoka vagy enek tanulasnal ezerszeri ismetlesre is halandzsazva mast mondanak
3. Rengeteg tv, szamitogep, x box, semmi olvasott mese.
Folytassam????
Maximálisan egyetértek Vekerdyvel!Nagyon nagy Csóka...
Még annyit hozzátennék az előadásban elmondottakhoz amit szintén vmelyik nap egy újságban olvastam Vekerdytől!
Nagyon sok beszhédhibás gyerek van ma Magyarországon!Mikor ezt felfedezik a szülők(vagy az óvodai logopédusok)elrohannak valami sportra a gyerekkel de a beszéde csak nem javul!
A mai gyerekekkel az a nagy baj,hogy nem szaladnak,futnak eleget,nem másznak fára,nem lépkednek ingatag fákon,kavicsokon stb stb!A szabad önfeledt játék és nem ilyen-olyan különóra már 3 évesen(!!)
Én speciel imádom mikor a 3,5 fiam órákat képes egy parkban kotorászni:lyukakat,bogarakat nézegetünk a földön,falvelet,kavicsokat gyűjtünk,virágokat zsaglászik stb stb
valamelyik nap itthon a kertben az Apukájával találtak egy szöcskét,nem hazudok 2 óra hosszát elvoltak vele,nézték,ide tették oda tették,és nem a tv,számítógép előtt ült!!
No egy kicsit hosszúra nyúlt bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!