11 éves kislányom nem tud beilleszkedni az osztályba, mit tegyek?
Most 4. osztályos a lányom, költözés miatt második éve járunk "ebbe" az iskolába, de nem jön ki a gyerekekkel. Összesen 6 lány van az osztályban vele együtt, a többi fiú. Gátlásos lett, mert csúfolják a szeme miatt (egyik szeme hibás) nincs barátja, barátnője, kiközösítették. Többször mondta, hogy Ő csúnya, és dagadt, pedig nem így van! Még csak nem is közelít ahhoz, hogy kövér legyen, vagy hogy csúnya legyen. És ami rossz még, hogy felvett egy rossz testtartást, és beszédet, akarom mondani beszéd technikát. Nem dadog, hanem elharapja a szavak végét, és nem artikulál... alig lehet érteni sokszor amit mond. De van olyan is, amikor ismételgeti az utolsó szó utolsó szótagját, amíg a másik szavon gondolkodik, pl játszani-ni-ni... Nincs lehetőség másik iskolába menni. A testvérét minden gyerek szereti. Normális életet élünk, nem vagyunk züllöttek, tiszták vagyunk, rendezettek. Nem vagyunk romák, és az osztályban sincsenek romák. Mit csináljak, hogy könnyebb legyen neki? Már beszéltünk a tanár nénivel, aki azt mondta, hogy Ő nem is tudott erről, hogy csúfolják a gyereket... de beszélgetni fog az osztállyal...
Nem sokat várok ettől, megmondom őszintén.
Járt már valaki hasonló cipőben? Van valami ötletetek? Valami tanács? A következő lépésem, hogy a kislányt pszichológushoz viszem.
Szerintem egy jó gyermekpszichológus sokat segíthet. Ezt saját, személyes tapasztalatból mondom, mert gyerekkoromban nekem is volt hasonló problémám. Aztán jártam egy darabig pszichológushoz (talán pont annyi idős lehettem, mint a lányod most), és tényleg sokkal jobb lett. Nem azt mondom, hogy tökéletes, mert nálunk tényleg egy ritka sz*r osztályközösség volt általánosban (köszönhetően az alsós tanítónőnek), de azért eredményes volt a dolog, sokkal könnyebben tudtam nyitni mások felé, sokkal jobban megtaláltam a helyem.
Szóval szerintem, ha úgy látod, hogy nem tudsz te magad a helyzettel mit kezdeni (és miért is kéne tudnod, hiszen nem te vagy ott a lányod helyett az osztályban), akkor nyugodtan kérd pszichológus segítségét.
Egyetértek sokat segíthet egy pszihológus. Főleg ilyenkor mikor már tudja h szülői elfogultság is létezik.:ss
De megkérdezhetem h miért 4. osztályos 11 évesen??:O Mert ez is lehet a baj.
Jaaaa. oké. Van másik osztálytárs aki ennyi idős?:s
Én 7. osztályos vagyok, most 12 éves. Még 1 osztálytársam 12, ezért furcsáltam.
Lehet a kora is a baj. Hogy túl érett az osztálytársaihoz képest. Más a felfogása. Vagy szorongós, zárkózott típus?
Ez a legrosszabb eset így :s Vagy esetleg a sulin belül egy másik osztályba?
De pszihológus mindenképpen kell! Nayon sokat segíthet, csak egy tényleg eredményes pszihológus nem kis pénz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!