22hós kislányom a baba nyelvet fantasztikusan jól beszéli, de rendes szavakat alig párat mond, másnál is van így?
Az én kislányom most 2 éves és pontosan ugyanúgy beszélt még 2 hónappal ezelőtt mint a Te kislányod. Még most is javarészt halandzsázik, de egyre több szót mond, és mindent utánoz, olyan mint egy kis papagáj.:)
Annyira cuki mikor mellém áll, és velem együtt felkiabál a nővérének az emeletre, hogy jöjjön le vacsorázni. Ugyanolyan hangsúllyal adja elő mint én, de csak a nővére neve érthető a mondatból, a többi rész babanyelv:)
Én egy percig sem aggódom, szerintem pár hónap és folyékonyan fog beszélni. Hihetetlen gyorsan fejlődik a beszéde.
Minden szakember azt mondja, hogy 3 évesen kell szakemberhez fordulni, addig ráér halandzsázni is. Én nem aggódnék még a helyedben.
az én kislányom teljesen ugyanez.
hetyetye-hetyetye, szejszej, stb. mellette kb5-6 szó és ennyi.
folyamatosan szövegel Ő is.
szerintem nem kell aggódni, nagyon sok szakember a 3 éves kort mondja, hogy bőven ráér akkor beszélni.
egyébként járunk gyerekfoglalkozásra (mondókázás, éneklés, stb)otthoni is sokat beszélünk, mondókázunk, de Ő lassabban halad.
ez van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!