Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehetne bebiztosítani,...

Hogy lehetne bebiztosítani, hogy nem csalótól veszek Facebookon?

Figyelt kérdés
Kérhetem tőlük, hogy küldjenek személyit, vagy más okmányt? Vagy ezt visszautasítaná még egy valódi eladó is? Van bármi hátránya az utánvételnek az eladó szempontjából, ami miatt sokan csak előre utalást fogadnak el, vagy ez is egy jel, hogy csaló?

2023. aug. 28. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Én mindig csak személyes találkozóval veszek át terméket marketplaceról,mert ha csomag autómatával,vagy előreutalással,akkor megvan az esélye, hogy nem küld semmit az eladó, eltűnik a profilja, mást rak a csomagba,pl.telefon helyett egy követ
2023. aug. 28. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Én biztos nem küldenék senkinek okmánymásolatot.

Ha nem jó az előreutalás, akkor szépen ide lehet fáradni és elvinni személyesen. Általában megoldják a vevők, hogy erre kanyarodjanak.

2023. aug. 28. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

"Hogy lehetne bebiztosítani, hogy nem csalótól veszek Facebookon?"

Egyszerű: NEM veszel semmit Facebookon. Ott csak csalók, csórók és hülyék vannak.

2023. aug. 28. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek érdekes kérdések. Még ma is vannak olyan fotós cuccaim, melyeket úgy vettem, hogy írtunk ugyan adásvételit, melyen az eladó részéről a bediktált neve van, semmi más. Ilyen 2-300 ezres tételek voltak 2010 körül. A szerkezetek jól működnek. :)

Aztán volt egy olyan ezek előtt, ahol csak humorból megpendítettem, hogy írhatnánk-e adásvételit, mire mondta, hogy nem. Ekkor felálltam és elköszöntem. Azóta írunk, ha valamit veszek, csak azért, hogy lássam, nem fél tőle. :D Mármint, ha többszázezres összegekről van szó.

2023. aug. 28. 16:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Itt elkérték a személyit, lakcím kártyát,

segít ??

2023. aug. 28. 18:54
 6/10 anonim ***** válasza:
2023. aug. 28. 18:55
 7/10 anonim ***** válasza:

ahogy az angol mondja:

face to face

2023. aug. 28. 19:02
 8/10 anonim ***** válasza:

7# erre a legjobb példa, ha személyesen, megtekintett állapotban vásárólni lakókocsit:

a Blöff című filmben a cigóktól vett jármű 10 méter után szétesett, pénz vissza nem jár.

:)

Brad Pitt remek alakítása

2023. aug. 28. 19:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak olyan helyről vásárolunk (eBay, Vatera, AliExpress) ahol az eladókat is és a termékeket is a vásárlók értékelik. És akinek 95% alatti az értékelése, attól nem veszünk semmit, mert lehet a mi vásárlásunk alkalmával bolondul meg ismét pár napra. Még ha általában normális is...
2023. aug. 29. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
A MP-en semmi biztosítékod nincs, sőt, a felület üzemeltetője sem vállal felelősséget semmiért. Én biztosan nem küldeném el a személyimet senkinek, te igen? Aki ezt a felületet választja, az vállalja a rizikót. Ha megbízható vevőket/eladókat szeretnél, akkor regisztrálj inkább a Vaterára.
2023. okt. 5. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!