Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem tudok bejárni dolgozni,...

Ha nem tudok bejárni dolgozni, mit tehetek? Se jogosítvány, se buszjárat?

Figyelt kérdés
A délelőttös műszakomban reggel 5-re kell járnom dolgozni. Eddig párom vitt be minden reggel, de ő munkát váltott, így ez a lehetőség megszűnt. Kora reggel nekem nincs buszom, csak amivel 6.10-re érek be. Főnök nem engedi, hogy hátra járjak dolgozni. Ha felmondok, akkor is van egy hónap felmondási idő, ami alatt be kellene jutnom. Mit lehet tenni ilyenkor szerintetek?
2023. aug. 10. 06:52
1 2 3 4
 11/39 krwkco ***** válasza:
0%
A végkielégítést és felmondási időt rosszul írtam. Az csak a munkavállalói azonnali felmondás esetén járna. Amire nincs indokod.
2023. aug. 10. 08:00
 12/39 krwkco ***** válasza:
0%

"Ha nem tudja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségét, a mukáltató nem köteles módosítani. "

Nem is kell a munkátatónak semmit módosítani a szerződésen. A kötelezettség a 16. § törvény miatt szűnik meg. A munkáltató csak felmondhatja munkaszerződést, ha a foglalkoztatás így -indokoltan- nem áll érdekében.

2023. aug. 10. 08:05
 13/39 anonim ***** válasza:
40%

12, a mukaszerződés nem egyoldalú kötelezettségvállalás.

Egyoldalú, ha te felajánlasz valamit, a munkáltató elfogadja. Te felmondhatod, ha változás áll be.

A munkaszerződés nem ez a kategória, mert kétoldalú. Ha változás áll be, felmondás.

2023. aug. 10. 08:10
 14/39 anonim ***** válasza:
40%
nyilván másik oldalrólés létezik kötelezettségvállalás (ad jutalmat, munkaidő részének tekinti az ebédszünetet). Na, ezek a kötelezettségvállalások, nem a munkaidő kezdetének megválasztása...
2023. aug. 10. 08:12
 15/39 krwkco ***** válasza:
0%

"52. § (1) A munkavállaló köteles

b) munkaideje alatt – munkavégzés céljából, munkára képes állapotban – a munkáltató rendelkezésére állni,"

Ez egy kötelezettség. Amit a munkaválaló a munkaszerződésben vállalt. Kötelezettségvállalás.

A jogosultja a munkáltató. Joga van ezt számonkérni. Joga van az ebből származó haszonhoz.

2023. aug. 10. 08:24
 16/39 anonim ***** válasza:
77%
Ezt jól elrontottad magadnak..... Válts.
2023. aug. 10. 08:44
 17/39 krwkco ***** válasza:
0%

"Ezt jól elrontottad magadnak..... Válts."

Gondolom a jogosultságon akadtál fel. Meg tudnám indokolni, hogy miért írtam ezt. De felesleges veled vitatkoznom.

Majd a kérdező hasznosít annyit a hozzászólásokból, amennyit akar.

2023. aug. 10. 08:49
 18/39 anonim ***** válasza:
24%
krwkco, te ahhoz sügér vagy, hogy egy hozzászólást értelmezz (a 16 szerintem nagyon nem neked szólt...), a törvényről ne is beszéljünk.
2023. aug. 10. 08:55
 19/39 krwkco ***** válasza:
0%

"a 16 szerintem nagyon nem neked szólt..."

Ebben igazad van. Ezt elnéztem.

2023. aug. 10. 09:00
 20/39 anonim ***** válasza:
38%
Bicikli, roller, robogó, bérelj egy autót vagy vegyél egyet, hosszú távon nem fogod megbánni mert lehet hogy a kövi melóhelyen is felmerül ugyanez a probléma.
2023. aug. 10. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!