Vissza kapom a pénzt az autós iskolától?

Azt a sulinak nem feltétlenül kell figyelembe vennie, hogy te összevesztél az oktatóval. Meg ennyiből az sem derül ki, hogy ez mennyire komoly/megalapozott összeveszés, vagy csak valami nevetséges súrlódás, amit lehet, hogy ő is rég elfelejtett és neked is érdemes lenne. A lehetőségek tárháza végtelen.
Az is lehet, hogy kénytelen vagy annál az oktatónál levezetni, de lehet, hogy ajánlanak egy másik oktatót, vagy akár részleges, akár teljes visszafizetést. Az ilyen kérdések mindig azon múlnak, hogy pontosan miben is állapodtál meg az iskolával, milyen szerződést kötöttél velük (lásd ÁSZF), akár olyan kitétel is lehet a szerződésetekben, hogy akkor is övék a pénz, ha te bármi miatt úgy döntesz, hogy mégsem vezeted le a befizetett óraszámot.
Persze az sem mindegy, hogyan adod elő a problémádat annak az ügyfélszolgálatosnak, akitől épp számodra kedvező elbírálást remélsz. Az én tapasztalatom, hogy a kedves, barátságos kérés célravezetőbb, mint a hangos asztalt verés, szitkozódás, mindenfélével fenyegetőzés. Persze van, akinek (és akivel szemben) pont ezek működnek inkább jól. Mondjuk én valószínűleg eleve nem vesztem volna össze az oktatóval, hanem kerestem volna valami békés megoldást vele is...

Kiegészítés a #2-eshez: A szerződés általában a szolgáltatót védi inkább, nem az ügyfelet - viszont ha normálisan tárgyalsz velük, akkor akár olyasmit is megtehetnek önszántukból, amire egyébként nem lennének kötelesek.
Pl. A szerződésben megállapodhattatok abban, hogy semmi nem jár vissza, de ettől függetlenül ők még dönthetnek úgy az adott helyzetben, hogy mégis visszaadják neked, hogy kevésbé érezd magad rosszul, ahelyett, hogy köröm szakadtáig ragaszkodnának a szerződési feltételekhez. A szerződés csak iránymutató, de közös megegyezéssel akár el is lehet térni tőle.
Itt megint csak az a fontos, hogy mennyire meggyőzően kéred őket, mennyire tudod elérni, hogy akarjanak is számodra kedvező megoldást találni, vagy inkább beleálljanak abba, hogy márpedig ez áll a szerződésben, eszerint kell eljárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!