Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az nem aljas kicsit egy autós...

Az nem aljas kicsit egy autós iskolától hogy csak 24 órával korábban lehet lemondani a gyakorlati órákat különben ki kell fizetni?

Figyelt kérdés
Magyarul ha nekem van időpontom mit tudom délután 14-re akkor már előző nap le kell mondani még 14 óra előtt ha nem jó nekem. Igen ám, de 24 óra alatt bármi megtörténhet. Lehet hogy reggel betegen ébredek fel, mert bekaptam egy virust amiről nem tehetek, és akkor még.fizessek is a semmiért. Szóval érted mit mondok barmi megtörténhet 24 óra alatt. Ez nem aljasság? Minden suli ilyen?

2020. okt. 4. 14:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Nem aljas. Kell vmi rendszer, hogy ők is tudjanak előre tervezni.
2020. okt. 4. 14:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát az oké, de ha nem az ügyfél tehet róla hogy nem tud menni?
2020. okt. 4. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
De, sokszor csak nincs kedve. Nem véletlenül találták ezt ki, hanem a korábbi rossz tapasztalatok miatt.
2020. okt. 4. 14:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát én erről nem tehetek hogy ilyen emberek léteznek. ha valakinek nincs kedve Az nagy baj normális ember azon van hogy minél hamarabb végezzen. És legyen jogsija.
2020. okt. 4. 15:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Betegség esetén vigyél orvosi igazolást, azt ha nem fogadják el, akkor jogos a felháborodás. Minden más esetben megértem az autós iskolát, mert sokszor az utolsó pillanatban mondják le, akkor kiesett idő nekik is.
2020. okt. 4. 15:07
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Ezen akkor háboroghatnál jogosan, ha már történt volna olyan, hogy valóban le kellett mondani az órát, és azt rugalmatlanul kezelték.

Nálunk nem volt konkréten 24 órás határidő megadva, de időben kellett (volna) szólni, ha nem tudok menni, hogy az oktatónak esélye legyen a megüresedett helyre beszervezni egy másik tanulót.

Nem tudom, hogy mi lett volna a gyakorlatban, ha lemondom a gyakorlást, mert arra nem volt példa, egyszer volt olyan, hogy picit körülményes volt, de mentem, és az oktató mondta, hogy miért nem telefonáltam, áttette volna az időpontot.

Az viszont teljesen érthető, hogy próbálnak védekezni az ellen, hogy a tanuló "büntetlenül" távol maradhat, esetleg még szólni sem hajlandó, hogy nem megy... ha időben szól, jellemzően az oktató is megpróbál rugalmas lenni, keres egy másik tanulót a felszabadult időre, mi viszont nem úgy működik, hogy a megbeszélt találkozó előtt 20 perccel szólsz hogy nincs kedved menni

2020. okt. 4. 15:32
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
A tanulók tudnak róla, hogy így működik? Mert akkor nem aljasság. Hogy ez így minden helyzetben jó megoldás-e, az már más kérdés.
2020. okt. 4. 15:33
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Iskola válogatja, a szerződésben nekem is benne volt, de valójában bsztak rá. Nekem is többször közbejött valami, szóltam oktatónak, mondta semmi gond, akkor pihen ő is egyet addig
2020. okt. 4. 16:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen korrekt. Magánorvosoknál is van ilyen.

Ő rendelkezésre áll, az ő ideje betáblázva mindenhogyan.

2020. okt. 4. 19:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak itt, de a legtöbb fizetős szolgáltatás így működik, ez sem különbözik a többitől.

Viszont az oktatótól is függ hogyan kezeli. Nekem csak egyszer kellett lemondanom, mert aznap reggelre beteg lettem. Még gyorsan korán írtam egy SMS-t. Szerencsére tudott berakni mást a helyemre és nem kérte el a szolgáltatás árát. Ha kérte volna is elfogadom, mert így működik.

Sajnos kell azok ellen, akik sportot űznek a lemondásokból.

2020. okt. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!