Az nem aljas kicsit egy autós iskolától hogy csak 24 órával korábban lehet lemondani a gyakorlati órákat különben ki kell fizetni?
Ezen akkor háboroghatnál jogosan, ha már történt volna olyan, hogy valóban le kellett mondani az órát, és azt rugalmatlanul kezelték.
Nálunk nem volt konkréten 24 órás határidő megadva, de időben kellett (volna) szólni, ha nem tudok menni, hogy az oktatónak esélye legyen a megüresedett helyre beszervezni egy másik tanulót.
Nem tudom, hogy mi lett volna a gyakorlatban, ha lemondom a gyakorlást, mert arra nem volt példa, egyszer volt olyan, hogy picit körülményes volt, de mentem, és az oktató mondta, hogy miért nem telefonáltam, áttette volna az időpontot.
Az viszont teljesen érthető, hogy próbálnak védekezni az ellen, hogy a tanuló "büntetlenül" távol maradhat, esetleg még szólni sem hajlandó, hogy nem megy... ha időben szól, jellemzően az oktató is megpróbál rugalmas lenni, keres egy másik tanulót a felszabadult időre, mi viszont nem úgy működik, hogy a megbeszélt találkozó előtt 20 perccel szólsz hogy nincs kedved menni
Teljesen korrekt. Magánorvosoknál is van ilyen.
Ő rendelkezésre áll, az ő ideje betáblázva mindenhogyan.
Nem csak itt, de a legtöbb fizetős szolgáltatás így működik, ez sem különbözik a többitől.
Viszont az oktatótól is függ hogyan kezeli. Nekem csak egyszer kellett lemondanom, mert aznap reggelre beteg lettem. Még gyorsan korán írtam egy SMS-t. Szerencsére tudott berakni mást a helyemre és nem kérte el a szolgáltatás árát. Ha kérte volna is elfogadom, mert így működik.
Sajnos kell azok ellen, akik sportot űznek a lemondásokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!