Kismotor autós jogsival? Kismotorra gyakorlati?
Azt olvastam hogy az autós jogosítványhoz 16,5 évesnek kell lennem, hogy elkezdhessem az elméletit. Viszont én igazából kismotort akarok vezetni, de ezzel egybe letudom (elv). A kérdés az lenne, hogy amikor megcsinálom az elméletit utána kapok e róla papírt ameddig az (autó) gyakorlatit le nem teszem, vagy csak egyben kapom meg a végén a jogsit? (ugyebár már nyáron jó lenne motorozni csak azért)
És a másik kérdés az az lenne, hogy kismotorra kell e gyakorlatit tenni? (csak mert van ahol azt olvastam hogy lehet van ahol meg azt hogy nem)
előre is köszönöm L/16
Nem, a KRESZ vizsga után (már régen) nem kapsz papírt, hanem egyben kapod meg a jogsit.
A B kategória mellé jár az AM, és még pár dolog, de ha autóra vizsgázol akkor nem kell külön gyakorlati vizsgázni segédmotoros kerékpárra (Kismotor).
Persze ha külön csinálod az AM-et, akkor van gyakorlati vizsga.
"Nem, a KRESZ vizsga után (már régen) nem kapsz papírt, hanem egyben kapod meg a jogsit."
A kresz vizsga után nem kap jogsit. A kresz vizsga után elmegy gyakorolni, tesz egy gyakorlati vizsgát (autóval), és majd azután kap jogsit.
Aztán ezzel a B kategóriával már vezethet smkp-t is. De amire a kérdés - szerintem - vonatkozik, hogy sikeres elméleti vizsga után vezethet-e smkp-t, arra a válasz nem. Csak ha már kézben a jogosítvány, az meg még odébb lesz az életkor miatt.
"A kresz vizsga után nem kap jogsit."
Nem is írtam, hogy kapna.
Mellesleg amikor én vizsgáztam, még nem volt motoros gyakorlati oktatás, így a KRESZ vizsga után már megkaptuk a "Hajtási engedély"-t. Nagy motornál is így volt. KRESZ vizsga és a rutinpálya után kézhez kaptuk az ideiglenes jogosítványt. 2-3 hónapig azzal motoroztunk, amíg meg lett a forgalom vizsga.
A lényeg, hogy ilyen már nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!