Mit gondoltok, mennyi megtakaritott penzzel erdemes
kulfoldre koltozni?
Figyelt kérdés
Illetve lehetseges az hogy keves penzzel valaki kimegy es nem teljes kiszolgaltatottsagban fog elni az elkovetkezendo evekben?
Gonsolok itt pl arra hogy 3-4 havi kauciokat siman elkernek, ami egy 1,5 szobas lakas eseten is mondjuk 2500-3000 euro ha varosokat nezunk amik ugye a legkedveltebb celpontok. Es meg semmit nem evett az ember, nem vett buszjegyet, nem csinalt semmit. De az lehetetlen hogy a kb 20-25000magyarnak aki kimegy evente , van tobb millios megtakaritasa. Mi a velemenyetek errol?
2023. jún. 14. 17:59
1/5 A kérdező kommentje:
Plusz info: ertelemszeruen nyugati, fejlett orszagokra gondolok elsosorban, tehat nem Thaifold erdekel , meg mielott megjonne az elso valaszolo hogy ott 500Ft egy tal kaja es siman megelsz fillerekbol.
2023. jún. 14. 18:01
2/5 anonim válasza:
"De az lehetetlen hogy a kb 20-25000magyarnak aki kimegy evente , van tobb millios megtakaritasa."
Rengeteg magyar úgy megy ki, hogy a cég/munkaközvetítő biztosítja a munkásszálót, vagy többen összeállnak és kivesznek mondjuk 4-en egy 2 szobás lakást, esetleg már korábban kiköltözött ismerőshöz társulnak be és ott bérlenek egy szobát.
2023. jún. 14. 18:20
3/5 anonim válasza:
Úgy nem érdemes kimenni, hogy kifizetsz többezer euró kauciót egy albérletért, hogy utána keress munkát, hacsak nem dől a pénz folyamatosan valahonnan. Biztonságosabb olyan munkát keresni, ahol a munkaadó intézi a szállást. Nem biztos hogy meg fog felelni minden igényednek sem a munkahely sem a szállás, de onnan már később egyszerűbb továbblépni mint elindulni a nagy semmibe. Én a következőképpen csinálnám:
1. Munka szállással, pénzgyűjtés, tájékozódás.
2. A munkaadótól független, saját albérlet.
3. Másik munka, ha az eredeti nem felel meg.
2023. jún. 14. 19:14
4/5 A kérdező kommentje:
Hat elegge nehezkes a dolog mert nem egyedul koltoznenk ki hanem csaladdal. Vagyis munkasszallo kilove. Ami szerencses a helyzetben hogy a baratnomnek olyan meloja van amivel nemi bevetelt tud generalni (szepsegipar, ismeroshoz elkezd kijarkalni elotte es kialakitani a vendegkort hogy ne teljes nulla bevetellel menjunk ki) de azert par ezer euro gondolom kell azert amit fent kifejtettem. Csaladhoz is mehetunk kezdesnek de par hetnel tobbet nem toltunk el ott az fix, nem leszek senki nyakan tovabb. Ugye a masik jo a lakassal kapcsolatban hogy a legtobbnel 1-1,5 eves berletiket akarnak iratni kezdesnek.
2023. jún. 15. 13:31
5/5 anonim válasza:
Ha az a terved hogy rögtön családostól indulsz, akkor reális a többmilliós keret. Ezt én a magam részéről ezt kockázatosnak tartanám. Én annak idején párszáz ezer forinttal mentem a biztonság kedvéért, bár valójában csak élelmiszerre és üzemanyagra kellett költenem az első fizetésig. Már indulás előtt megvolt a munkaszerződésem, és a cég biztosította a szállást az első hat hónapra. Úgy voltam vele, hogy ha nem jön be a dolog akkor jövök haza, legalább kirándultam egyet. Családos kollégáim is hasonlóan csinálták. Először egyedül mentek felderíteni a terepet és csak később csatlakozott hozzájuk a család többi tagja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!