Ha a nettó 280.000-es fizetésemből havi 100.000-et fixen félreteszek, az milyennek számít?
Nyílván jó, ezt te is tudod. A saját lakáson való rugózásból engedj egy kicsit, ha annyira elérhetetlennek tűnik, valószínűleg nincs itt az ideje. A megtakarításon túl pedig érdemes magadba is forgatni a pénzt, ahogy pedzegetted is. Persze, ennek sem a diplomahalmozás a(z egyetlen) járható útja. Én, ha ennyit félre tudnék tenni (évi bő 1 M), inkább azon törném a fejem, milyen képzés, mennyi szabadidő, betanulás szükséges ahhoz hogy ugorjak 1-2 jövedelmi kategóriát.
(PS Budapesten is kár rugózni, hacsak nincs valami spéci képességed amit épp egy ottani munkáltató akar jól megfizetni.. általában ezek fizetnek remote munkáért is.)
Szia,
Elsősorban szerintem az már több mint jó, ha ennyi idősen tudatosan félre teszel valami nagy célra. Sokaknak a Te korodban ez egy hiányos tulajdonság. Másrészt még várhatóan emelkedni fog a fizetésed is, a releváns szakmai tapasztalattal töltött időd során.
Ami szerintem fontos, hogy ne csak félre tedd a pénzed, hanem keress valami olyan pénzügyest, akivel közösen ki tudjátok számolni, hogy mennyi időre lenne szükség, és mekkora tőke félretételére ahhoz, hogy reálisan elérd az álmod.
Sokan félnek a befektetésektől, én magam se voltam vele jóban, fölleg a te korodban... Van vegyesen negatív, és pozitív tapasztalatom is. Szerintem az a fontos, hogy egy jó pénzügyest találj aki tud segíteni neked. Sok sikert az ingatlanhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!