A cafateria beleszámít a bruttó fizetésembe? Jövedelemnek számít?
Sok helyen olvastam, hogy nem számít annak, attól függetlenül hogy bérként adózunk belőle.
Nekem viszont van Angliából tandíj miatt diákhitelem, és jeleztem feléjük hogy emelkedett a fizetésem, és igazoltam szerződéssel.
Erre jött egy válasz, hogy köszönik de nem dolgozzák fel, mert ami a szerződésre van írva, az nem az igazi bruttóm mert azt írja kapok benefit-eket, cafateria-t és utazási megtérítést is... (csak cafateria amit kapok)
Tényleg belszámítana a fizetésembe ilyen mód? Ha nem, akkor milyen hivatalos dokumentummal tudom őket lekoptatni, hogy ne szimatoljanak a szép kártyára érkező összegekről?
Félre értés ne essék, úgysem keresek még annyit hogy törlesztenem kelljen, csak én abban a hitben voltam csak a bruttó fizetés számít bruttó fizetésnek. Ilyen mód az ingyen kávét is strigulázhatnák a munkahelyen és hozzáírhatnák a bruttómhoz.
Köszi az eddigi válaszokat.
Csak ezt a Szép kártyára kapok havi összeget a 3 zsebbe.
Utazásra sem kértem külön összeget, az elvileg már úgy lenne adózva mint a fizetés.
Tehát ezek szerint ezt nem számolhatják rá a bruttó fizetésemre? Hol találok erről hivatalos dokumentumot?
Ez nem jövedelem.
A bankok kérik a jövedelemigazoláson külön feltüntetni a béren kívüli juttatásokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!