Mennyi a havi bevételetek? Ebből hány ember él a háztartásban? Elég nagyjából, félre tudsz tenni, vagy nem elég, hó végén nehézségek vannak, vagy fontosabb szükségletekről is le kell mondani?
Ha leírnám, a többség savanyogna, és nem hinné el, hogy egy üzlet és pénzügyek fórumra üzletben és pénzügyekben jártas emberek is kommentelnek. Mondjuk úgy, hogy van akinek 700 EUR a havi keresete, van akinek a napidíja.
Valószínűleg ha az utóbbi időben tapasztalható néhány tízezres havi költség ugrást megérezted, akkor nagyon alacsony a kereseted, és nem a nadrágszíjat kell szorongatni, hanem jobb/alternatív bevételi forrásokat keresni, vagy nagyobb motivációval tervezni a külföldre költözést, stb.
Én sem írom le mert teljesen felesleges, úgyis ilyenkor 2 dolog szokott történni: beírják az IT szakemberek és vállalkozók a milliós béreket akiket lehúzzák irigységből hogy hú a köcsög aztán a másik véglet hogy beírják a tanárok a minimálbér közeli bért akik kapják a felpontozást mert jajj szegények (de ha jobban menne a saruk és annyit keresnének mint az IT-sok akkor 'hogydögölnének meg ők is')
Szóval lényeg a lényeg hogy ha jól keresel akkor valóban nem kellene hogy veszélybe kerüljön a megélhetésed a néhány tízezer forintos általános áremelkedéstől, ahogy a #1-es hozzászóló is írta.
Együtt keresünk 600 ezer nettót +1 éves bónusz. Van egy gyerekünk.
Tudom van, akinek ez kevés, nekünk viszont kényelmes.
Két nem túl megerőltető, jó időbeosztású munkánk van cserébe. Mióta megszületett a lányunk ez van a prioritás csúcsán.
Félreteszünk, nyaralunk, kellemesen élünk.
Nincs Karib tengeri nyaralás, de van Horvát tengeri és sok idő a gyerekre:)
Nekem itthon 100-120 000 Ft lakásban, meleg környéken.
Amikor munkába jártam, sokkal több volt, mert másként kellett étkezni, ruházkodni, utazni, stb., kevesebb időm volt magamra, és ennek költségvonzata van. Szóval nem csodálkoznék, ha 200 000 is lenne úgy.
+ 500 000 a lakásra költés évente. Ezzel lehet nullán lenni városi élet mellett, ha mindent meg kell venni pénzért.
És akkor nincs tandíj, utazás, autó, háziállat, szolgáltatások, mint fodrász, körmös, stb., stb.
Volt itt egy kérdés, valaki 70 000-t keresett közmunkában, de autóval tudott csak bejárni, annak a havi költsége volt 70 000 Ft, volt otthon nagy, parlagon hagyott kert - mert ugye másnak dolgozott, nem volt ideje a kertre...
Mégis életben maradt valamiből...
Hát ilyenkor érdemes felmondani, autót eladni, kertnek nekiállni, mert ezzel egyértelműen pluszban jön ki.
3 fős család, egy kamasz gyerek.
Ketten kerestünk (eddig) cca. havi 600 ezer körülit nettóban. Párom cégénél nincs munka, csak csordogál a fizetés, így arra nem igen lehet biztosan számítani. Jelenleg az én fix fizetésem mellett (291 ezer) az évtizedek alatt felhalmozott tartalékainkat kezdtük el felélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!