Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi a havi bevételetek?...

Mennyi a havi bevételetek? Ebből hány ember él a háztartásban? Elég nagyjából, félre tudsz tenni, vagy nem elég, hó végén nehézségek vannak, vagy fontosabb szükségletekről is le kell mondani?

Figyelt kérdés
Szeretnék viszonyítási példákat látni arra, hogy a bevételem kevés vagy én vagyok ügyetlen a pénzbeosztásban az utóbbi időben.. és a személyes ismerőseimet nem szeretném kérdezgetni a pénzügyeikről..

2023. máj. 21. 23:43
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Aki 'trollnak és debilnek' titulál, majd egy hazugságot állít, miután én őszintén és jó szándékkal válaszoltam, szerintem jogom van azzal oltani, hogy nem képes értő olvasásra.

Erre válaszoltam az előző hsz-emben. Retorikai kérdés volt, és nem értelmező, ráadásul nem a lényeggel, hanem pont annak az ellentétével foglalkozott.

A gyakori felhasználói az üzlet és pénzügyek topicban őszintén meglepődnek azon, hogy valaki valós üzleti és pénzügyi tanácsot ad, nem azt, hogy a leértékelt ipari krumplit kell venni, és szétszedni a négyrétegű WC papírt hogy spórolj, hanem hogy fejlődj, diverzifikálj, építsd magad, és keress alternatív bevételi forrásokat. És annyira bedühödnek azon, hogy valaki szerint a krumplibaszó stratégiájuk sehova sem vezet, hogy teljes izomból nyomják a downvote-ot mindenkire aki nem velük fuldoklik a mocsárban. Én ezt tapasztaltam.

2023. máj. 22. 14:43
 32/43 anonim ***** válasza:
21%

31: Nem látom át a fejedben a mátrixot.:) Én így gondolkodom:

Elkezdem olvasni a válaszokat. Amit nem értek, vagy nem tudok kitalálni, megkérdezem.

A Kérdező pont ezt tette.

Nem tudta, miért mondasz pár tízezer Ft-ot, erre várta a választ.

Erre kapta meg, hogy "újra és újra" ??? "belekapaszkodik" valami másba a lényeg helyett?

WTF?!

Plusz a leértékelések.

Itt vagyunk elakadva.

Még nem mentünk tovább, 1.2. válasz.

Ha megjön a válasz, akkor 1.2. válasz pipa, megyünk tovább.

Egyébként én a későbbiekben sem láttam semmilyen választ erre a kérdésre.

2023. máj. 22. 16:02
 33/43 anonim ***** válasza:
79%

A kérdező eredeti kérdése, hogy vajh az ő bevétele kevés-e vagy rosszul osztja be a pénzt.

Megírtam, hogy ha egy ilyen kiadásnövekedés gondot okoz (legyen szó arról, hogy pártízezer fejenként, vagy 120-150k egy kiscsaládra, ahogy a #21es válaszoló megírta), akkor valószínű a bevétellel van gond. Később leírtam én hogyan oldottam meg.

Erre a kérdező egy retorikai kérdéssel elkezdett érvelni amellett, hogy márpedig nagyon is megnőttek a kiadások, és hozott egy csomó példát plusz költségekre.

Én erre azt írtam, hogy nem látja a fától az erdőt, és még mindig az érme rossz oldalával foglalkozik.

Ez nem 'debil trollság', aki szerint igen, az egy debil troll.

2023. máj. 22. 16:11
 34/43 anonim ***** válasza:
60%
700 EUR-s napidíjjal itt ventillálsz már egy napja :O értem...
2023. máj. 22. 17:36
 35/43 anonim ***** válasza:
84%

Nem ventillálok, hanem kérdésekre válaszolok az üzlet és pénzügy topikban.

Képzeld, szeretek kérdésekre válaszolni, és kiállni a véleményem mellett. Örömmel teszem.

Pont azért tehetem azt, amihez kedvem van, mert annyit keresek, hogy elég fele vagy harmad annyit dolgoznom, hogy jól éljek. Képzeld, idén még 2 hónapos nyaraláson is voltam már. Nem értem miért lep meg valakit, hogy egy jó keresőnek több szabadideje van, mint egy szalagmunkásnak. Igen, ma főleg fórumokon lógtam, de képzeld, gémeltem is két órát, pizzát is rendeltem, és még szarni is szoktam. Nem tudom melyiket gondolod elképzelhetetlennek 700 EUR napidíj mellett, de nyugodtan kérdezz, hadd döntsek le pár mítoszt a fejedben.

2023. máj. 22. 17:57
 36/43 anonim ***** válasza:
21%

"Erre a kérdező egy retorikai kérdéssel elkezdett érvelni amellett, hogy márpedig nagyon is megnőttek a kiadások, és hozott egy csomó példát plusz költségekre."

Még mindig KÉRDEZTE. Mi az, hogy érvelt?? Megkérdezte, mit értettetek pár tízezer alatt, mikor ő annak a többszörösét érzékeli.

Hogy lehet egy kérdést érvelésnek nézni??

Feltett nektek egy KÉRDÉST arról, hogyan értettétek, amit írtatok.

2023. máj. 22. 18:07
 37/43 anonim ***** válasza:
75%

Csak ismételni tudom magam, hátha egyszer felfogod, vagy befogod. :)

"ha egy ilyen kiadásnövekedés gondot okoz akkor valószínű a bevétellel van gond." Miután elkezdte sorolni, hogy milyen kiadásai növekedtek, " azt írtam, hogy nem látja a fától az erdőt, és még mindig az érme rossz oldalával foglalkozik."

2023. máj. 22. 18:11
 38/43 anonim ***** válasza:
83%
Mi a szakmám #8 CNC gépkezelő, Auto CAD tervező, gépgyártás technológiai technikus, meg van az érettségi pluszba egy targonca vezetői engedély illetve hozzá az okj bizonyítvány. De nem dolgozok szakmámba, illetve pluszba még rengeteg kőműves munkát is bevállalok, állítólag jól dolgozok, vagyis ezt mondják, de én nem fogom magam dicsérni, mert az olyan is.
2023. máj. 22. 18:34
 39/43 anonim ***** válasza:
75%
A 700 eu napidíjasok mit dolgoznak?
2023. máj. 22. 20:00
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Én a szakterületemből (mérnöki, gazdasági, és urbanisztikai határterület) írtam a doktorim, és főleg szakpolitikai és kutatás-fejlesztési tanácsadó és tréning munkák EUs intézményeknek, városoknak, illetve középvállalkozásoknak. Szabadúszóként 700-800 a napidíjam, cégemen keresztül már kicsit más, mert ott már van overhead + alkalmazottak + futó projektek amik nem fizetnek akkora napidíjat de évekig mennek, stb. A második cégemből még nem jött pénz, igazából egyelőre főleg nyeli az erőforrásokat, mert szakmán belüli kihívások szoftveres megoldásán dolgozunk. Ha bejön, nagy durr, ha nem, akkor nem.

2023. máj. 22. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!