Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rémeket látok vagy tényleg...

Rémeket látok vagy tényleg rossz vége lesz?

Figyelt kérdés

Hiteltanácsadó vagyok. Az ingatlanirodámmal 3 éve dolgozom együtt. Együtt kezdtünk egy nagy cégnél, majd én szültem, ők ott hagyták a céget, így önállóan elkezdtünk együtt dolgozni. Egymásnak küldünk ügyfeleket, bizalmi alapon. Van egy volt kolleganőm, aki hiteltanácsadó. Elég jóban vagyunk. Szakmai és egyéb dolgokat is meg szoktunk beszélni. Szeretett volna ingatlanozással is foglalkozni, mivel az ingatlanirodám úgy működik, hogy közösen fizetnek elő hirdetésekre, fizetik az iroda bérleti díját, így gondoltam, hogy Ő se verje magát nagy költségekbe, beajánlottam őt az irodámnak. Gondoltam, hogy neki is jobb, ha kevesebbet fizet, az irodámnak is jó, ha több felé oszlik a bérleti díj... Letisztáztam, hogy az ügyfeleket továbbra is nekem küldi az iroda.

Most a barátnőm kitalálta, hogy sok a rezsi az irodájában, ahol egyedül van és költözzön be hozzá az irodám, így megoszlanak majd a költségei. Nekem annyira nem volt szimpatikus ez az ötlet, de egyből mondta, hogy nem az ügyfeleimet szeretné, csak spórolni szeretne...

Időközben gondolkoztam és az jutott eszembe, ha együtt vannak egész nap, akkor tök jóba lesznek. Ha az utcáról beesik egy ügyfél, akkor ugye az ő irodája, nem hiszem, hogy engem fognak felhívni. Ha kiajánlanak egy ingatlant valakinek, akkor kézen fekvő lesz, hogy nem engem hívnak fel, hanem odaül a kolleganőhöz, aki ért a hitelekhez... Ráadásul most szűnt meg az az ingatlaniroda, aki a volt kolleganőmnek küldte a hitelt...

Szerintetek rémeket látok vagy így tényleg én fogok kiszorulni a saját ingatlanosaim mellől?

2 éves a kisfiam, agy én nem ülök az irodában, de telefonon mindig elérnek és az ügyfeleikkel is találkozok egyből, ha szükség van rám... Tehát szeretnek, de nem velem fognak ezentúl egész nap szembeülni, poénkodni, kimenni cigizni stb...

Mit tegyek?

2010. okt. 4. 20:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jól látod a helyzetet. A megoldás lehet, ha elkezdesz bejárni, heti 1-2 alkalommal, hogy bekerülj a vérkeringésbe újra.
2010. okt. 6. 01:52
 2/3 anonim ***** válasza:
1.Sz.rban van az ország sz.ban van mindenki....egyre kevesebb a lehetőség szolgáltatni az országban a Magyar embereknek. Nincs rá igény ugye. Úgyhogy ne hagyd magad, és küzdj. Lépj inkább az ügy érdekében ne osztozz és ne ajándékozz magad elől még további kuncsaftokat mert jól látod!Sajnos ezt a te ismerősöd jól kitervelte magának, gratula neki, te pedig tégy valami hatásosat ellene.
2010. okt. 9. 22:08
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :)

Múlt héten elmondtam a kolleganőmnek, hogy nem esik túl jól ez a dolog és jobban örülnék, ha a saját ismerettségi köréből/üzletfelei közül költözne össze valakivel, mert nekem a fent leírtak az aggályaim és nem nem bízom bennük, hanem egy idő után kiszorulok a körből... Ki volt akadva, hogy nem bízok benne és hogy feltételezhettem ezt róla... Mondtam, hogy nem gondolom, hogy ez a terve vagy szándékosan csinálná, de előbb utóbb bekövetkezne... Nem értett velem egyet és azt mondta, hogy soha nem nyúlna le ügyfelet tőlem. Nem tudom, hogy nem értette meg az aggályaim vagy csak nem akarta megérteni...

Mindenesetre kitart amellett, hogy össze akar velük bútorozni, hogy megosztva fizessék a rezsijüket...

Majd a héten eldől, hogy mi lesz...

Bejárnom annyira nem egyszerű Bp egyik feléből a másikba. A tanácsadásaim 90%ban ott van a gyerekem is és mindenki tudja, aki hozzám jön, hogy mire számíthat és azt is tudják, hogy a kisfiam is általában ott van. Tárgyalni és bankba is jön velem általában, de nem akarnék feleslegesen ücsörögni egy irodában a gyerekemmel azért, hogy hetente egy ügyfelet nehogy lenyúljanak...

2010. okt. 10. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!