A jófogáson ez csalás? Miért kérik el az email címem erre az indokra hivatkozva?
"érdekel a termék megvásárlása futárszolgálattal, kérem küldje el az e-mai| címét, meg kell adni, hogy a fizetést a jofogas-on keresztül"
Már több ilyen üzenetet kaptam, pedig a futárszolgálat megrendeléséhez nem kell az email címem.
Minek nekik az email címem?
Pár hírdetést adtam fel, elég rég használtam ezt a funkciót, viszont azt látom, hogy szinte MINDEN feltett árura jött ilyen üzenet.
Különböző névvel, tényleg csak kis nyelvtani hibával.
Az elsőre elküldtem a levelet és a válasz levél lett tulajdonképpen
gyanús. Olyan címet adott az adatbekérőre amire még a googlemaps is
pusztát rajzolt.
Sajnálom , hogy így elrontották a Jófogást, nem csoda, hogy ki akarnak vonulni.
Igen, gyakori a csalás, vagy próbálkozás, az a leggyanúsabb mikor előre akar elkérni tőled mindenféle adatot, vagy pénzt! Az ilyet azonnal le kell rázni, jófogáson és marketplacen is próbálkoznak.
Ha valakinek fontos az a valami amit rendel, emelje meg a telefonját, és menjen rendesen személyesen átvenni!
A hirdető meg írja ki, hogy csak személyesen vehető át, készpénzzel fizetve!
Aki nem debil HÜLYE, az tudni fogja, hogy ez nem "maradiság", ódivatúság, hanem így lehet a csalókat tutira kizárni!!!!!!!!
De mire kell nekik az email cím??
Már vinted is ezzel van telis teli :(
Az e-mail csak azért kell, hogy utána oda küldjék az adathalász linket. Pl.: egy olyat, amin azt kéri, hogy itt regisztráld a címed, add meg a banki adataidat ahhoz, hogy ő fizethessen, stb..
Aki meg elég béna az szépen megad olyat is amit nem lenne szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!