Mennyire megbízható az AliExpress?
Az Aliexpress egy platform. Önmagában megbízható, viszont a kismilliónyi eladó jelentős részére ez már nem mondható el.
Ilyen 1-2 értékelésű és pár darab össz orderű termékeket nem vennék.
Én rengeteget rendelek és szerintem most már jó minőségű termékek jönnek. Nagyon ritkán kapok valami gagyit de olyankor inkább magamat szidom hogy miért voltam megint ekkora balek. Ma már nem rendelsz tized áron kínából sem. Csak szart. Szóval a legolcsóbb gyakran gagyi ne kapjon el a vásárlási láz. De ami az itthoni árakhoz képest mondjuk 30 százalékkal olcsóbb az már jó minőségű lesz.
Nekem nem volt velük még elszámolási problémám. Egyszer fordult elő hogy rendeltem egy akciós telefont 80 ezerért de nem jött meg.
Reklamáltam és 2 nap múlva visszautalták a pénzt.
Ha esetleg problémád van udvariasan írsz nekik angolul és válaszolnak. Nem tétel nekik visszautalni a pénzt ha elveszett a csomag.
Ha csak Áfát kell fizetni azt rögtön hozzáadják az árhoz. Ez 150 dollárig van. Ez felett vámköteles lesz az áru. Akkor itthon rendezed a vámot és az áfát.
Csak kicsi százalékban fogod megúszni a vámfizetést. Régebben alig vámolták a csomagokat most már szigorúbban veszik.
Vámot nem kell fizetned, mert ertekhatar alatt van.
Áfát már az aliexpress felszámolja.
Ezen kívül egy vám ügyintézési díja van a postasnak, amit ki tudja milyen logika alapján néha felszamolnak de máskor meg csak jön a csomag. Szóval lutri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!