Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A jófogáson ez csalás? Miért...

A jófogáson ez csalás? Miért kérik el az email címem erre az indokra hivatkozva?

Figyelt kérdés

"érdekel a termék megvásárlása futárszolgálattal, kérem küldje el az e-mai| címét, meg kell adni, hogy a fizetést a jofogas-on keresztül"

Már több ilyen üzenetet kaptam, pedig a futárszolgálat megrendeléséhez nem kell az email címem.

Minek nekik az email címem?

2023. jan. 5. 18:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez kamu...
2023. jan. 5. 18:07
 2/16 anonim ***** válasza:

Fel se tunik a magyartalan, google-forditott szoveg?

Amugy azert kerik el az e-mail cimedet, hogy a jofogas rendszereben ne maradjon nyoma annak hogy micsoda kamukkal probaltak lehuzni.

2023. jan. 5. 18:23
 3/16 A kérdező kommentje:

De igen, feltűnt. Az nem kérdés, hogy kamu.

Csak nem értem mire kell nekik az email címem, ezzel hogy tudnak lehúzni?

2023. jan. 5. 18:24
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Email címre szoktak küldeni egy linket és ha arra rákattintasz, leszedik az adataidat. Például.
2023. jan. 5. 18:30
 5/16 anonim ***** válasza:

önmagában az emailcím ismerete nem ad lehetőséget a csalásra.

Viszont emailben már lehet küldeni bármit. És persze a legfontosabb, hogy egyáltalán elindul a kommunikáció, aki már 2-3 levelet váltott, az komoly érdeklődő, azt már az emberek többsége nem engedi el, ami persze segíti a csalókat.

2023. jan. 5. 19:51
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"Fel se tunik a magyartalan, google-forditott szoveg?"

Amilyen arcok mozognak itthon a használt piacokon ez a szöveg még nem is olyan vészes. Én adtam el cuccot olyannak, akihez tolmácsgép kellett a levelezésnél, a google már-már szépirodalmi szinten fogalmaz hozzá képest :) (lehetett a hölgynek vagy 4 kemény általánosa)

2023. jan. 5. 19:53
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyakori csalás a Jófogáson, többször találkoztam vele. Elkérik az email címet, arra kapsz majd egy emailt ami úgy néz ki mint ha a Jófogás által küldött sablon üzenet lenne. Ebben van egy link, amire ha rákattintasz akkor történik valami. Vagy az adataidat kéri be, vagy letölt egy vírust, vagy valami hasonló lehet, ennyire nem értek hozzá.
2023. jan. 5. 22:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Néhány órán belül a második ilyen levelet kapom! :D
2023. jan. 5. 22:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Marketplace detto.

Jellemzően külföldiek, 1-2 ismerőssel. (Valószínűleg robotok)

2023. jan. 6. 03:34
 10/16 anonim ***** válasza:

Kicsit töri a magyart, ez eleve gyanús. Tipikus csalási mód mostanság, ne dőlj be neki.

Én ezért Vaterázom inkább. Ott nem húzzák ilyenekkel az időmet.

2023. jan. 16. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!