Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kártalanítanak amennyiben...

Kártalanítanak amennyiben bankkártya visszaélés történt?

Figyelt kérdés
Jó 1 hónapja komoly rablás áldozata lettem. Vevőként jelentkezett egy ember, és nem az áru kellett neki a jófogásról hanem a pénzem. Hamis oldalakra terelgetett és a bankkártya adataimat csalta ki. Nem hagyom annyiban a dolgot folyamatosan döngetem az asztalt, bankkártya reklamáció elindult és a rendőrségi feljelentés és az áldozatsegítségtől ügyvéd. Visszatérítik a káromat? A pénzt amiért én dolgoztam meg? Közel 4 havi fizetés.

#lopás #bankkártya visszaélés
2023. jan. 2. 11:17
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Jah és talán ha nem ismerik egyesek az anyaszentegyház tízparancsolatát: "NE LOPJ!" "MÁSOK TULAJDONÁT NE KÍVÁND!" de a szülei nem tanították meg arra h nem szabad más pénzét, és javait eltulajdonítani? Vagy így tette jól? Kérdezem én helyes volt? Aki szekál engem, az mit tenne a helyemben? Ha mégis sikerül ilyen helyzetbe kerülnie? Belenyugodna hogy "hülye voltam úgy kellett megérdemlem és elfogadom csak úgy????" Mert sajnos rettegésben kell élni ebben a qrva országban ahonnan szabadulni menekülni nem tudok, hogy vajon mikor akarnak ismét kirabolni..... de szemet szemért... esküszöm utánajárok hogy tudom megoldani azt, amit a fentiekben írtam... aki megkörnyékez, az nagyon fázzon rá. Pénzt akar elvenni és inkább veszítsen... :-)))) fizessen! szemet szemért fogat fogért!!!!
2023. ápr. 2. 13:22
 42/52 anonim ***** válasza:
"Az h egyértelműen csalás" Mitől lesz egyértelmű? Attól, hogy te azt mondod?
2023. ápr. 2. 22:15
 43/52 A kérdező kommentje:
Nem. Nyilván nem.
2023. ápr. 3. 08:49
 44/52 A kérdező kommentje:
Azt a bank megtehette volna, hogy zárolja mikor megloptak (mert igenis lopás, nem kellene a kiberbűnözőket védeni kedves 39/43-as!!!!! Rosszul fogalmaztam: nem visszavenni azonnal, hanem zárolni és addig zárolni, míg ki nem vizsgálják, hogy valóban bűncselekmény. Ha mást nem. De ezt nem tették meg, a bank hátradőlt, mulasztott. Sőt hagyták hogy elkönyvelődjön és még + 5000 HUF-ot rámvertek... nem is a csalóra, hanem rám!!! Ez is egyértelműen mulasztás.... mert akkor nem hagyták volna elkönyvelődni 4 nap után.
2023. ápr. 17. 21:24
 45/52 anonim ***** válasza:

Továbbra sem tudod megmondani, mi alapján kellene eldönteni mi a bűntény, mi alapján zárolják valaki más számláját?

Ennyi erővel továbbra is mehet fordítva is. Elutalja a munkáltatód a béred, majd azt mondják a banknak, bocsi, rosszul utaltunk, zároljátok. Zárolják a számlád, nem lesz májkrémes zsemle két hétig. Mit csinálsz? Mert még mindig gyakorlatilag ezt várnád el.

Miért vertek rád 5k-t? Fogadjunk valami olyan tétel, amit aláírtál számlanyitáskor.

2023. ápr. 19. 11:43
 46/52 A kérdező kommentje:
az 5 ezer Ft ot rámverték. Elkönyvelték az összeget 4 nap elteltével. Azalatt lett volna idejük zárolni. És nem tették. Kérlek kedves 45/45 ne erőszakoskodj, mert nem nézem ezt nap mint nap. Egy dolog biztos: Bosszút állok. Szemet szemért, fogat fogért. Nem kértem a háborút beengedték a rohant büdös ukránokat, visszaéltek vele, ingyen kaját kaptak ki akarták rángatni a kezemből a tárcát amit visszarángattam.... és elterjed a bűnözés... ugyanis ukrán volt az elkövető....
2023. ápr. 24. 15:06
 47/52 A kérdező kommentje:
1ébként igen, zárolni lehetett volna addig, míg kivizsgálják hogy valóban visszaélés, kiberbűnözés áldozata lettem. Nem tették meg lehetőség lett volna megakadályozni nem hagyni hogy elkönyvelődjön és annak az összegét is rámverni...
2023. ápr. 24. 15:52
 48/52 anonim ***** válasza:

Továbbra sem tudod megválaszolni az alapkérdést. Mi alapján?

1 ukrán meglopott akkor az összes ukrán bűnöző? Az megvan, hogy külföldön a legtöbben Orbánt ismerik? Akkor te olyan vagy mint Orbán?

2023. ápr. 25. 10:19
 49/52 A kérdező kommentje:

Igenis, bunkó népség. És az oroszok is. Háborúznak és nincs joguk a háborújuk számláját nekünk benyújtani!!!! És ha a rendőrség tudja h ukrán, akkor mér függeszti fel a nyomozást? Az ügyészséghez is továbbmentem, ott sem rendeltek el új nyomozást. De nem hagytam és nem is hagyom.... Europolhoz fordultam. EU Ügyészséghez mehetek, mert ugye tudjuk.......

alapkérdés: amíg ki nem derítik h valóban bűnözés becsapás történt irányomban, fentiekben írtam h zárolni kellett volna. Úgy h sem én, sem az elkövető ne jusson hozzá A KIVIZSGÁLás folyamata alatt. És ha kiderül, h visszaélés, akkor irányomba visszaadni az összeget ha meg nem, akkor engedni a másik félnek....

2023. máj. 1. 14:18
 50/52 A kérdező kommentje:
És igen, várnék 1-2 hetet a fizetésemmel ha esetleg egy csalást hoznának azzal összefüggésben. Ezért tartalékolok, h legyen májkrémes szendvicsem is h belekalkuláljam a fizetéskésést mellesleg maszekolok mellette. Ez esetben igenis megérteném!!!! Mert inkább késsen egy legális utalás 1-2 hetet mint h végleg odaadjanak valamit a csalónak!!!!!!
2023. máj. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!