Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A félretett pénzhez nyúlnál,...

A félretett pénzhez nyúlnál, vagy hitelt/kölcsönt vennél fel?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen összesporoltam kb. 1 M forintot. A férjem munkanélküli július közepe óta (illetve volt egy munkája 1,5 hónapig, most nincs megint).

Én erre a pénzre úgy gondoltam, mint érinthetetlenre, majd “nyugdíjas” koromra vagy élet-halál kérdése.

Most viszont nem tudnak hitelt vonni a ferjemtol (100 ezer Ft), ez plusz kiadasom lesz a hónapban.

Ezen kívül beázott a tető, ma jöttek ki sos megnézni, és a szükséges minimális javítás - minimum 1 M Ft lesz.

És most itt vagyok elkeseredve, hogy oda a pénzem. Közben próbálok örülni, hogy egyáltalán van. És azon töröm a fejem, ebből fizessem, vagy vegyek fel plusz hitelt (ha adnak egyáltalán).

Eléggé kivagyok, szóval kíméletes válaszokat várok.

(Ma volt a heti nagybevásárlás, és az sem dobott fel.)

2022. dec. 11. 18:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Meg lehet sértődni, meg ki lehet kérni magadnak. De a helyzeten nem változtat. Pénzügyi analfabétizmus. Csak sajnos nem látod. Nyilván elsősorban nem a te hibád, hanem az oktatási rendszer és a szüleid az oka (akik nyilván szintén nem kapták meg erről a megfelelő tudást, maguktól meg nem jöttek rá, hogy kellene, ahogy te sem) De most szembesültél a helyzettel, itt a lehetőség, hogy a gyerekednek valamit adj, ha már van. Legalább ő ne járjon úgy, mint te.
2022. dec. 12. 07:48
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es, elhiszem, hogy mindent önerőből oldasz meg, vagány es kicsit zsúfolt életed lehet. Biztos azt is tudod, hogy milyen okai lehetnek egy tetőbeázásnak.

Eddig magunk oldottuk meg, mostanra szakembert igényel. Bizony, ezt meg tudtuk állapítani.

Igaz, abban a vélekedésben is van valami, hogy Magyarországon jobb ha mindenhez értesz (jog, autószerelés, építkezés, egészségügy stb.), ha azt akarod, hogy ne verjenek át, de azért ez elég szomorú látlelet.

Ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tehessünk fel. Míg itt valaki kioktat, lehet, hogy egy másik kategóriában olyat kérdez, amiért ő kap a fejére.

Mindezt egymás számára ismeretlen emberek teszik, akiknek fogalmuk sincs semmiről, azt leszámítva, amit hozzáképzelnek a kérdéshez.

Tehát a “sértődős”, “felnőtt ember hogy kérdezhet ilyet”, “remélem nincs gyereked”, “miért nem oldja meg az otthonülő férjed”, “ennyit sem vagytok képesek megcsinálni” stb. labdát kihagyó, kérdésekre válaszolóknak köszönöm, a többieknek nem is tudom van-e értelme bármit mondanom.

Inkább egy gondolat, a magam számára is: talán elég a kevesebb. A kérdésem helyesen: váratlan kiadásom van, a megtakarított pénzemből vagy hitelből fizessem?

(A többi magyarázat lényegtelen.) A mögöttes kérdés egyébként, hogy ha mindig a megtakarításhoz nyúlok, akkor sosem marad semmi, de van logika mindkettőben.

Na és akkor még egyszer: köszönet a kérdésre válaszolóknak, akik megállták, hogy kioktassanak a gyerekvállalás, házasság, kezugyesseg, testi-szellemi érettség kritizálása nélkül.

2022. dec. 12. 08:50
 13/19 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Való igaz, hogy nem mindig jó a megtakarításokat felélni, pl. 1-2 évvel ezelőtt biztos inkább személyi kölcsönt javasoltam volna, de most úgy száguld az infláció és olyan drágák a hitelek, hogy jobb megúszni. Ez egy nagyon kellemetlen, váratlan helyzet, ha ne ajd isten a jövőben még előfordulna ilyen, akkor még mindig ott van a hitel opció, de én ezt inkább minél előbb saját megtakarításból orvosolnám.
2022. dec. 12. 11:17
 14/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! <3
2022. dec. 12. 14:16
 15/19 anonim ***** válasza:
45%
11-es, te biztos tökéletes, példaértékű emberke vagy. De az is biztos, hogy megvagy keseredve, nincs aki igazán szeretne téged, ezért jól esik egy névtelen oldalon egy vadidegen embert leminősíteni és kioktatni hogyan nevelje a gyerekét. Én azt javaslom békélj meg magaddal és akkor talán a környezeted is pozitívan fog hozzád állni és nem kell itt kiélned magad. :-)
2022. dec. 13. 07:49
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves 15! Köszi szépen. Abban igaza van 11-esnek, hogy nem igazán értek a pénzügyekhez - ha így volna, nem itt kérdeznék. Én is sajnálom, hogy kimaradt az oktatásból, ez nagy baj is, úgy vélem. Remélem, a gyerekem többet fog tanulni majd erről.

Viszont nem sertodtem meg, az egyet nem értést könnyű ezzel “összekeverni”, vagy ezzel megpróbálni lenyomni a másik felet.

Ha egy hangnem nem tetszik és azt szóvá teszem, az nem sértődöttség, hanem vélemény nyilvánítási szabadság, mellyel élni kívánok.

2022. dec. 13. 08:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp a megtakarítás. Ugyanis az csak MOST, ebben a percben "ér" egymilliót. Januárban már csak 900 ezret. A tetőjavítás MOST kerül egy millióba. Januárban már 1,1 millió lesz.
2022. dec. 13. 09:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi nagyon!
2022. dec. 13. 14:21
 19/19 anonim ***** válasza:

1 millió forintot félreraksz nyugdíjas korodra, évtizedek múlvára, amikor fog érni 300ezret, szóval elég lesz 2 havi megélhetésre.

Hát ezt ne sajnáld annyira, a tető legalább értelmes dolog, mert ez a terv kb egy 10éves álma max, a való élet szempontjából.

2022. dec. 29. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!