Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A félretett pénzhez nyúlnál,...

A félretett pénzhez nyúlnál, vagy hitelt/kölcsönt vennél fel?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen összesporoltam kb. 1 M forintot. A férjem munkanélküli július közepe óta (illetve volt egy munkája 1,5 hónapig, most nincs megint).

Én erre a pénzre úgy gondoltam, mint érinthetetlenre, majd “nyugdíjas” koromra vagy élet-halál kérdése.

Most viszont nem tudnak hitelt vonni a ferjemtol (100 ezer Ft), ez plusz kiadasom lesz a hónapban.

Ezen kívül beázott a tető, ma jöttek ki sos megnézni, és a szükséges minimális javítás - minimum 1 M Ft lesz.

És most itt vagyok elkeseredve, hogy oda a pénzem. Közben próbálok örülni, hogy egyáltalán van. És azon töröm a fejem, ebből fizessem, vagy vegyek fel plusz hitelt (ha adnak egyáltalán).

Eléggé kivagyok, szóval kíméletes válaszokat várok.

(Ma volt a heti nagybevásárlás, és az sem dobott fel.)

2022. dec. 11. 18:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%

Csak remélni tudom, hogy legalább gyerek nincs.

Egyébként ilyen kamatok mellett nem kérdés, hogy a megtakarításhoz kell nyúlni

2022. dec. 11. 18:56
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen inflációs környezet mellett a megtakarítást érdemes felélni.
2022. dec. 11. 19:03
 3/19 anonim ***** válasza:
68%
megtakarításból befizetni a 100e-et. Az otthonülő, munkanélküli férjed meg javítsa meg a beázást. Ha nem dolgozik, mégis mit csinál otthon egész nap?
2022. dec. 11. 19:36
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
A pénzedet fektesd be, a férjed meg javítsa meg a tetőt, ha már úgyis otthon van...
2022. dec. 11. 19:53
 5/19 A kérdező kommentje:

Ehhez a tetőhöz már szakember kell, és nem ért hozzá bárki, mert ha így lenne, akkor nyilván én sem adnék ki érte pénzt. Elkezdtem írni, hogy mit csinál a férjem, de rájöttem, lényegtelen, mert nem ez volt a kérdésem, magyarázkodni meg nem szeretnék.

Gyerek van, de ez sem volt kérdés.

Plusz számomra döbbenetes, hogy akik itt a GYIK-én folyton számonkérően valaszolnak, azok nem ebben az országban élnek? Szerintetek ez a gondtalan életet élők országa? Szerintetek miért mennek el annyian külföldre? Most is megy egy baráti család, a szülők 40-50-es korosztály. Mi is már ezen gondolkodunk.

2022. dec. 11. 20:23
 6/19 A kérdező kommentje:
A kettesnek köszönet, neki sikerült korrektül válaszolni. Így fogok tenni.
2022. dec. 11. 20:24
 7/19 anonim ***** válasza:
53%
Számomra meg az a döbbenetes, hogy felnőtt, gyereket nevelő emberekként nem tudjátok önmagatok eldönteni, hogy hitelből oldjátok meg a problémát vagy a megtakarításból. Meg kell hozzá kérdezni vadidegen embereket.
2022. dec. 11. 21:23
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Megtakarítás mindenképpen. Aztán szépen visszapotoljatok.
2022. dec. 12. 01:01
 9/19 anonim ***** válasza:
Inkább a megtakarításból, mert nagy az infláció, nem annyira érdemes pénzt tartalékolni, meg a hitelkamatok most nagyon magasak.
2022. dec. 12. 06:51
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj meg kérdező, de ha nektek egy tető beazas megjavitasa olyan bonyolult munka, amihez "már szakember kell" akkor el sem tudom képzelni mivel foglalkoztok a munkahelyeteken...

Eddig olyan munkabőség volt ebben az országban hogy csak az nem talált munkát, aki nem keresett.

Valami gond van a hozzaallasotokkal, ha nektek nem megy.

Joszandekbol mondom: gondolkozz el ezen!

2022. dec. 12. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!