Nincs saját lakásom és nincs is rá igényem. 1 évnyi bérem (a havim nagyon kellemes egzisztenciát nyújt) félretétele feletti rész felélése felelőtlenség?
5, 10, 15 év múlva se lesz igényed rá? mindig is albérletet akarsz fizetni ahonnan ha akarnak kitesznek?
szerintem felelőtlenség.. főleg ha felesleges hülyeségekre vered el.
Én sem tipródnék azon, hogy saját lakásom legyen, ha nem örököltem volna. Tök fölösleges az embernek végignélkülözni az aktív éveit egy szar miatt, amit ugyanúgy fenn kell tartani.
Viszont jól mondják az előttem szólók, érdemes lenne gondolni a jövőre. Valamennyit kellene takarékoskodnod, hogy békében nyugdíjba tudj majd menni. Korántsem kell annyira meghúzni magad, mintha lakást akarnál venni, de egy jó befektetés és a megtakarítások megfelelő kezelése esszenciális. Aztán még az is lehet, hogy nyugdíjas korodra lesz belőle egy ház. :D
Én is a saját lakásért hajszoltam magam sokáig, nagyjából amiatt, amit az első kettő válaszadó ír. Letettem a dologról, mert nincs kedvem a fiatal éveimet végigkuporgatni, hogy aztán a legjobb esetben is maximum egy lyukat tudjak venni, kérdéses környéken.
Valaki szerint ez felelőtlenség, mások szerint meg az a felelőtlenség, ha a jelen árak mellett valaki lakást vesz. Mindkét oldal álláspontja védhető és támadható. Végső soron bármit csinálsz, az emberek egy adott csoportja ígyis-úgyis felelőtlennek fog tartani. :)
Így egyedül az számít, hogy te mit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!