Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megfogni a...

Hogyan tudnám megfogni a pénzt? Kifolyik a kezem közül, és kellemetlen helyzetekbe kerülök emiatt. Tudnátok tippekkel segíteni?

Figyelt kérdés

Csak egy hét alatt 40 ezret tapsoltam el olyan dolgokra, amik jobban belegondolva totál haszontalanok,de amikor rámjön, hogy ez kell nekem, úgy érzem, mindenképp meg kell szereznem, szinte transzba esek. Egyetemista vagyok, otthon lakom, a megélhetésem biztosítva van, emellett alkalmi munkákat szoktam vállalni,hogy az egyéb dolgaimat fizessem. De még így se jövök ki, folyton le vagyok égve, mert nem tudom beosztani azt, amit kapok. Segítsetek kérlek pár jó tanáccsal!

22/L

2022. nov. 21. 20:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Vezess nyilvántartást a költségeidről, bevételeidről, eszközeidről és kötelezettségeidről - azaz könyvelj. Így nyomon tudod követni a vagyoni helyzeted alalkulását, tudod elemezni, tervezni a költségeidet - és a költekezésed is visszafogja, hogyha tudod hogy utána adminisztrálni kell.
2022. nov. 21. 20:43
 2/23 anonim ***** válasza:
90%
Menj el dolgozni, költözz el otthonról. Amíg nincs saját rendszeres fizetésed meg életcélod(túlélni), addig nem fogod megtanulni.
2022. nov. 21. 20:45
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
kezdésnek, ne költs haszontalan dolgokra.
2022. nov. 21. 21:20
 4/23 anonim ***** válasza:
80%
Igen, tudok. Mennyi bevételed van és mire kell költs?
2022. nov. 21. 22:04
 5/23 anonim ***** válasza:
22%
Add nekem fogom en
2022. nov. 21. 22:20
 6/23 anonim válasza:
83%
Szerintem ne idegeskedj rajta. Ha egyetemista vagy és otthon élsz, biztosítva a megélhetésed, akkor nem akkora probléma. Örülj neki, hogy most még így van és használd ki az időt. Hamarosan elköltözöl, mindent magadnak kell megoldani és akkor rögtön megtanulod mert rá leszel kényszerítve. Örülj neki, hogy most még nem így van és megteheted. Ezek az utolsó gondtalan évek... :)
2022. nov. 21. 22:25
 7/23 anonim ***** válasza:
25%
Ideje felnőni és felelős döntéseket hozni. Jelenleg egy taknyos kölyök módjára viselkedsz. Szedd magad össze és gondolkodj előre 1-2-3 hetet. Ha profin megy, akkor lehet próbálni a hónapokra vagy évekre tervezéssel (lakáshitel konkrétan).
2022. nov. 21. 22:56
 8/23 krwkco ***** válasza:
90%

Minden hónapban különíts el egy komoly összeget arra, amit csak haszontalan dolgokra költhetsz. És azt feltétlenül költsd el, de egy fillérrel sem többet.

Nagyon fontos, hogy minden költés előtt mérlegeljed, hogy a hasznos vagy a haszontalan kategóriába esik-e. Hogy véletlenül se költsd a haszontalanra szánt pénzedet hasznosra. Akkor talán fordítva is fog működni a dolog.

2022. nov. 22. 04:19
 9/23 krwkco ***** válasza:
88%
Illetve kezdetben válaszd szét a pénzedet heti bontásban is. az is segít.
2022. nov. 22. 04:20
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Mik pontosan azok a haszontalan dolgok? Én havi szinten kapok ennyit anyuéktól + nagyobb kiadásaimat fedezik. Nem lakok már otthon( albi díjat nem kell fizetnem, szüleim lakásába költöztem), még nem dolgozom.( orvosira járok , alig van időm bármire is ez mellett)

Mióta nem lakok velük sokkal jobban átgondolom , hogy mire költök.

2022. nov. 22. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!