Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehetek ennyire szerencsé...

Hogy lehetek ennyire szerencsétlen a pénzzel?

Figyelt kérdés

Minimálbérért dolgozom, albérletben élek, nagyon nehéz így minden. Volt spórolt pénzem, amit gyerekkorom óta gyűjtöttem (most 27 vagyok), összesen egy millió forint.

Mindenki azt mondta, a forint csak gyengülni fog, így pár hete átváltottam dollárra. Alig, hogy átváltottam, elkezdett erősödni a forint, ami egy millió volt, az most már 70 ezerrel kevesebb, ennyit buktam rajta.

Mit tegyek, vissza kéne váltani forintra? Sajnos nem értek a pénzhez, egyedülálló nő vagyok, nagyon kevés fizetéssel.

2022. nov. 11. 10:10
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

A kérdésből arra következtetek, hogy nem számlán, hanem otthon készpénzben őrizgetted a kis vagyonkádat. Ami olyan szempontból öreg hiba, hogy ha állampapírban tartanád a mostani, viszonylag magas kamatok mellett, akkor 5-6 év alatt a kamatos kamat miatt duplázódna a pénzed.

15%-os éves kamat mellett 1 millió forintból 5 év alatt 2 millió forint lesz (1,15^5 = 2). Igen, ennyit számít a kamatos kamat.

Ezzel szemben, ha otthon tartod és őrzöd meg 5 évig az 1 milliódat, az csak 1 millió marad (ráadásul az 5 éves infláció miatt kevesebbet kapsz érte a boltban).

2023. jan. 9. 17:25
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb pénzügyi döntéseket nem szabad kapkodva meghozni, csak átgondolva, átbeszélve.
2023. jan. 9. 17:27
 43/45 anonim ***** válasza:
Mit csináltál végül, kedves kérdező? Dollárban tartod, vagy visszaváltottad forintra valamennyi veszteséggel és berakod állampapírba? Az állampapír kamata egy év alatt vissza is termeli azt a veszteséget, amit most a forintra visszaváltáskor elszenvedsz. Onnantól pedig nyereségben leszel.
2023. jan. 10. 18:00
 44/45 anonim ***** válasza:
Kérdezőt elvesztettük, nem érdeklik már a válaszok. :(
2023. jan. 10. 20:30
 45/45 anonim ***** válasza:
Hogy vagy, kedves tanárnéni? Mi lett a megtakarításoddal? Visszaforintosítottad és már álompapírban kamatozik?
2023. ápr. 15. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!