Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehetek ennyire szerencsé...

Hogy lehetek ennyire szerencsétlen a pénzzel?

Figyelt kérdés

Minimálbérért dolgozom, albérletben élek, nagyon nehéz így minden. Volt spórolt pénzem, amit gyerekkorom óta gyűjtöttem (most 27 vagyok), összesen egy millió forint.

Mindenki azt mondta, a forint csak gyengülni fog, így pár hete átváltottam dollárra. Alig, hogy átváltottam, elkezdett erősödni a forint, ami egy millió volt, az most már 70 ezerrel kevesebb, ennyit buktam rajta.

Mit tegyek, vissza kéne váltani forintra? Sajnos nem értek a pénzhez, egyedülálló nő vagyok, nagyon kevés fizetéssel.

2022. nov. 11. 10:10
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Hát jelenleg 90 ezer az albérlet, de cserébe sokszor tényleg éhesen fekszem le aludni. Szóval a megspórolt 90-ből 20-at még ételre költenék, úgyhogy kb. 70-et.
2022. nov. 15. 16:47
 22/45 anonim ***** válasza:

És mi az oka, hogy a megtakarításodat annyira szigorúan megtartottad és nem éreztél rá késztetést, hogy elvedd belőle azt a havi 20-at, amire még szükséged lenne?

Oka volt, hogy a szüleidtől különköltöztél?

2022. nov. 15. 17:02
 23/45 anonim ***** válasza:

Tanulj meg bánni a pénzzel ugyanúgy, ahogy megtanultál nagyon sok minden mást is! Hidd el, ez sem olyan nagy ördöngősség, csak el kell kezdeni foglalkozni vele. És nagyon fontos megtenni! Sokkal jobb előbb, mint később!

A pénzhez ugyanúgy nem ért egyik ember sem, mint bármelyik tantárgyhoz, amit te vagy más tanárok tanítanak az iskolában. Mindenkinek meg kell tanulnia valahonnan.

Akinek a családjában, közvetlen környezetében többen vannak, akik jobban értenek hozzá, azok megtanulják a családban. Akik nem ilyen szerencsések, azok vagy keresnek róla könyveket, tananyagot, tanárokat és megtanulják külső segítséggel, vagy nem fog menni nekik és akár ennél sokkal többet is bukhatnak rajta.

Tanár vagy, a tanulás a szakmád része. Ne legyen kifogásod, hogy nem értesz valamihez. Legyen motiváció, hogy mivel MÉG nem értesz hozzá, ezért meg kell tanulnod, hogy érts hozzá. tanuld meg! Nem kell minden áron közgazdásszá, vagy tőzsdei szakértővé válnod (bár az sem árt), de legalább annyi tudást szedj össze, ami ahhoz kell, hogy a saját pénzügyeid minél jobban tudd működtetni. Ez legalább annyira fontos része az általános műveltségnek, mint a hexameter, az ikes igék ragozása, vagy bármilyen más érettségi tétel. A zsebedre megy, hogy mennyire vizsgázol jól belőle a hétköznapokban.

Sőt sokkal jobbat mondok: ne csak te tanuld meg, hanem segíts a tanítványaidnak is megtanulni. Kérj segítséget hozzá az iskolában, keressetek egy bankot, gazdasági sulit, egyetemet, pénzügyi szervezetet, egyéb képzési intézményt, alapítványt, akár egy diák közgázos szülőjét, vagy akármilyen egyéb lehetőséget és szervezzetek az iskolában pénzügyi tudatosság bevezető képzést a gyerekeknek, mert ugyanúgy, ahogy neked tanárként hiányzik ez a tudás, úgy a tanítványaidnak is hiányzik valószínűleg. És ha már neked nem tanította meg senki, te tanárként tehetsz érte, hogy neked is és a gyerekeknek is legyen segítsége megtanulni! Mert ez mindenkinek nagyon fontos mindenkinek. Talán sokkal fontosabb bármi másnál, amit az iskolában tudtok nekik tanítani.

2022. nov. 15. 17:04
 24/45 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen arfolyamon vetted a dollart? Csak mert kezd megint megalakulni a forint../
2022. nov. 15. 23:29
 25/45 krwkco ***** válasza:
89%

"Pontosan milyen arfolyamon vetted a dollart?"

Ha a kérdezőnek november 11-én 7% vesztesége volt (középárfolyamon számolva), akkor nagyjából 420-ért vehette.

De nem kellene aggódnia. Az a 20 forint hamar vissza fog jönni.

2022. nov. 16. 00:11
 26/45 anonim ***** válasza:
Én az átváltáshoz nem élek, de annyi a javaslatom, hogy ne éljél albérletben, otthon nem tudnál élni a szüleiddel, és valamelyik környező városban dolgozni?
2022. nov. 27. 16:47
 27/45 anonim ***** válasza:

Miért minimálbérért dolgozol? Nem tudsz olyan állást találni, ahol jobban megbecsülnek?

Ha budapesti vagy, annyi lehetőség van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni.

Nem akarok beleszólni, de akár konyhai kisegítőnek is elmehetsz másodállásba, vagy akár főállásba is, ahonnan minden nap jóllakva mész haza. Egy üzemi menzán rengeteg a maradék kaja és a konyhafőnök szétosztja a műszak dolgozói között.

2022. nov. 27. 16:58
 28/45 A kérdező kommentje:
Nem budapesti vagyok, erre kevés a munkalehetőség
2022. nov. 27. 17:21
 29/45 anonim ***** válasza:
Az úgy más, ne haragudj, nem akartam észt osztani feleslegesen. Milyen munkakörben dolgozol, ahol ennyire nem becsülnek meg anyagilag és melyik megyében?
2022. nov. 27. 17:24
 30/45 anonim ***** válasza:

Közben olvastam, hogy Győrben élsz és tanár vagy.

Plusz jövedelemre nincs módod, mint korrepetálás, különórák, stb.?

2022. nov. 27. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!