Tegnap délután 3-kor csengetett egy férfi a kaputelefonon (Budapest, 13. kerületi társasház), hogy az MVM-től jött adategyeztetésre. Én mondtam, hogy nem engedem be, mert anyukám nincs itthon. Minden áron be akart volna jönni, de mondtam, hogy nem lehet. Később kibökte, hogy a villanyórát akarja leolvasni. Megkérdezte, hogy mikor jöjjön vissza, végül este 6-8 között beszéltük meg. Ez valami átverés lehet? Anyukámmal nem tudjuk eldönteni. Évek óta mindig kijött 1-2 szakember, akik a folyosón mindenki másnak is leolvasták a házban ezeket az órákat. Ilyen soha nem volt korábban, hogy külön hozzánk becsengetnek "adategyeztetésre". A pasas meg akarta adni a számát adatbediktálásra, hogy hívjuk fel, de mondtam, hogy ne adja meg, hanem jöjjön vissza. Csak azt nem értem, hogy ha telefonosan is elintézhető, akkor miért nem az MVM küld egy postai értesítést, hogy küldjük el nekik az óraállást, vagy hívja fel anyukámat az MVM ezügyben, miért délután 3-kor random jön ide egy ember előzetes megbeszélés nélkül, meg miért este 6 után akarna bármilyen emberük idejönni emiatt? Ti mit gondoltok?
Előre nem szólnak, társasházban régebben kifüggesztették mikor van az éves, lehet már ez se, nekünk kertesben nem írnak előre, minden év márciusban van leolvasás, akkor jön random mikor épp odaér.
2022. okt. 12. 17:46
2/11 anonim válasza:
Adategyeztetés kamu, az óraleolvasás nem.
Kérj tőle igazolványt.
2022. okt. 12. 17:54
3/11 A kérdező kommentje:
Igen, régen kifüggesztették, hogy mikor tegyük szabaddá a szekrényekhez a bejárást, és nekünk soha nem is kellett beengedni senkit.
2022. okt. 12. 18:02
4/11 Fsms válasza:
Nézd meg a számlán, hogy mikorra tervezik az éves leolvasást. Ha a mostani dátum van rajta akkor lehet, hogy tényleg a leolvasás miatt jött.
Adategyeztetés az kamu.
2022. okt. 12. 18:25
5/11 A kérdező kommentje:
2022. 11. 10- és nov. 22. között írja a tájékoztató meg a számla a leolvasás várható időtartamát, tehát elég későn. Tavaly nov. 9-én volt.
2022. okt. 12. 18:33
6/11 anonim válasza:
Mentek?
2022. okt. 12. 19:05
7/11 Fsms válasza:
Akkor átverés.
2022. okt. 12. 19:09
8/11 A kérdező kommentje:
*"eléggé később"-et akartam írni.
Nem, egyelőre még nem csengetett ma senki, de még nyolcig van háromnegyed órája.
A villanyórával lehet egyébként bárhogy visszaélni? Nem a lakáson belül van, hanem a bejárati ajtó mellett.
2022. okt. 12. 19:18
9/11 A kérdező kommentje:
Nem jött. Remélem nem zaklat többet.
2022. okt. 12. 20:26
10/11 anonim válasza:
Lehet, hogy valaki más beengedte, aztán leolvasta az összes órát. Ha minden megvan, akkor nem kell mennie többet.
Nálunk is mostanában lesz leolvasás (én is a 13-ban lakom), már ki is van téve egy papír a kapura.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!