Miért lehet egyes embereket ilyen könnyen bedumálni egy MLM-s piramisjátékba?
Sok, értelmesnek gondolt ismerősöm szállt be különböző MLM-es játékokba (Amway, Carbon Credit, Cryptofund, stb) és nem értem, ezeket az embereket hogy lehetett megdumálni ilyen könnyen?
Akikkel közelebbi viszonyban voltam, őket még előtte próbáltam figyelmeztetni, beszélgettem velük, elmagyaráztam, hogyan működik, miért fogja elbukni a pénzt, de nem érdekelte őket, be voltak szállva, hogy ők most (könnyen) meggazdagszanak majd.
A végén persze mindegyik elbukta.
ui: MLM ügynökök kérem lapozzanak, nem kell meggyőzni, hogy működik.
Attól még lehet valaki hülye egy dologban hogy egyébként okos. Meg ahogy 1# mondja, elvakította őket ez az ígéret.
Ugyanezért veszik az emberek a lottót vagy néha én a maradék aprómból egy sorsjegyet. Megveszed az álmot
Nekem van olyan ismerősöm, aki a 90es amway-ezés után még mindig kapja a jutalékot.
Régen én is részt vettem egy-két ilyen szeánszon, de nem lett belőle semmi.
A durvább az, hogy van olyan haverom, aki most is aktív és láthatóan semmi eredménye a törekvésnek:)
"De felnőtt emberek sem mérik fel, hogy nincs ingyen sör?"
Azért működik ez a dolog, mert néha (többször nem, mint igen) mégis van ingyen vagy olcsó sör.
Ha valaki ingyen, vagy olyan ellenértékért kínál valamit, ami neked semmibe sem kerül, akkor nem az a helyes hozzáállás, hogy "nincs ingyen sör vagy ebéd". Hanem ehelyett alaposan utána kell nézni az ajánlatnak és a megismert körülmények alapján dönteni, hogy elfogadod-e. :-)
6os: nem, nincs ingyen sör. Ha valami ingyen van, akkor te vagy az ellenérték.
:) trust me, true story.
@kérdező
"ui: MLM ügynökök kérem lapozzanak, nem kell meggyőzni, hogy működik."
Téged nem is lehetne, mert te már előre eldöntötted, hogy neked van igazad. Gondolom csak azért jöttél ide, hogy partnereket találj magadnak az utálkozásban.
"Akikkel közelebbi viszonyban voltam, őket még előtte próbáltam figyelmeztetni ... de nem érdekelte őket"
Nyilván nem érdekelte őket, mert tudják rólad, hogy nem értesz hozzá és csak okoskodsz.
Asszem, pont az Amwayről mondta ki a bíróság már nagyon nagyon régen, hogy nem piramisjáték. Te meg okosabbnak gondolod magadat a szakértőknél. Nem csoda, hogy nem hallgatnak rád.
De, hogy hasznos tanácsot is adjak:
Hiába próbálod az embereket meggyőzni valamiről úgy, hogy ellene harcolsz. Abból csak ellenállás lesz. Inkább állj ki valami más mellett. Ajánlj fel nekik egy másik alternatívát, amivel elérik azt, amit az MLM-piramistól várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!