Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért lehet egyes embereket...

Miért lehet egyes embereket ilyen könnyen bedumálni egy MLM-s piramisjátékba?

Figyelt kérdés

Sok, értelmesnek gondolt ismerősöm szállt be különböző MLM-es játékokba (Amway, Carbon Credit, Cryptofund, stb) és nem értem, ezeket az embereket hogy lehetett megdumálni ilyen könnyen?

Akikkel közelebbi viszonyban voltam, őket még előtte próbáltam figyelmeztetni, beszélgettem velük, elmagyaráztam, hogyan működik, miért fogja elbukni a pénzt, de nem érdekelte őket, be voltak szállva, hogy ők most (könnyen) meggazdagszanak majd.

A végén persze mindegyik elbukta.

ui: MLM ügynökök kérem lapozzanak, nem kell meggyőzni, hogy működik.

#MLM #pénz #piramisjáték #ponzi csalás
2022. szept. 17. 07:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
59%

1979-re hivatkozni 2022/23-ban véleményem szerint nagyon csúnya öngól. Változik a világ, változnak a szabályozások, a törvények. Eltelt 40+ év, miért hivatkoznánk elavult dolgokra? Most komolyan hivatkozzunk akkor orvosi kutatásokra, holott tudjuk, hogy azóta megdőltek? Ostobaság, nagyon nagy ostobaság ezzel érvelni.

kituggya hosszú évek óta itt van, és itt éli az életét. Egyetlen célja, hogy itt névtelenül bebizonyítsa, hogy neki van igaza, és mindenki más helikopter. Önmagában ez még igaz is lehetne, mert nem feltétlenül az az igaz vagy a jó, ami mellé a legtöbben odaállnak. Csakhogy emberünk állítása szerint annyira sikeres, és annyira jól él ebből, hogy mégis minden áldott np itt eszi a fene évek óta, és idegeneknek bizonygatja az igazát. Mindig másoknak, mert nem jellemző, hogy bárki más éveken át ennyire bebetonozódna ide, és minden kérdésnél vitába szállna vele. Ugyanazokat a köröket futni éveken át... nem gondolom, hogy sokan vágynak erre. Ezért arra következtetek, hogy a vitapartnerei rendre változnak. De ő állandó. Figyelem, emberek, a siker ismérve: a gyakorin éveken át bizonygatni idegeneknek az igazamat! (Ha valóban olyan sikeres lenne, nem itt töltené az életét.)

2023. jan. 24. 19:18
 22/22 anonim ***** válasza:
75%

A volt gimimben rengetegen dőltek be az O betűs okádéknak. Nagy részük valóban lusta, buta, fontoskodó kis ribi/selyemfiúcska, aki élvezi, hogy kikenve kifenve, szép ruhában fontoskodhat, de sajnos sok alapvetően értelmes, de épp magánéleti válságban levő embert is berántottak maguk közé. Pl. az amúgy kifejezetten jó tanuló exem az anyjával élt, akivel nagyon rossz volt a kapcsolat, majd érettségi után elment az apjához meg az új családjához, elég nehéz anyagi körülmények közé, muszáj volt minél előbb munkát találnia. Nyilván könnyű volt megszédíteni egy 18 évest, bizonytalan családi háttérrel, hogy majd most ő ki fog törni és nem kell otthon kínlódni, ahol egy pici szobában aludt a két kisebb féltesójával és logisztikát igényelt a napi élelem megoldása is. Hamar kifordult önmagából, a több éves párkapcsolatát is eldobta, sorban jött össze lányokkal, hogy így próbálja őket beszervezni. Velem is is megpróbálkozott, még az sem zavarta, hogy még le sem érettségiztem, 2-3-as voltam matekból, pénzügyek terén teljesen analfabéta, de már munkát ajánlott. Hát én meg eléggé meglepődtem, feltettem olyan kérdéseket, amiket nem szeretnek az ilyen fazonok, az utolsó red flag meg az volt neki, mikor megtudta, hogy szüleim közgazdászok. 😂 Szóval engem nem tudott palira venni, de nem is voltam olyan élethelyzetben, hogy fogékony lettem volna a naaagy megmentőkre.

Aztán mikor megtudtam, hogy egy bájos kis szende mélyen vallásos lányt is sikerült belebolondítani ebbe nem sokkal azután, hogy hirtelen meghalt az anyukája, akkor már tudtam, hogy nincs remény, egyben elfogott a hányinger is. Erre mindig volt és lesz is kereslet.

2023. jún. 5. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!