Csak engem zavarnak az ilyen kitalált pénzek?
Cryptovaluták....?
Figyelt kérdés
Mi értelme van cryptovalutává alakítani a meglévő pénzt? Nincs elég dolog, amibe fektetni lehet? Vagy nem elég ennyi fizetőeszköz, valuta, amennyi már van? Csak én nem értem, hogy ennek mégis mi értelme van? Én meghallom ezt a kifejezést és felidegesít, hogy egy valaki kitalálta a saját hasznára és mindenki belemegy...
Nezz utana a penztortenetnek. Regen a tenger parton a kovek, a szillas hegysegekbe a kagylok voltak az erteket kepviselo targyak. A nyersanyagok mint pld az arany, ezust viszonylag vegesek es kellenek kulonbozo felhasznalasokhoz. A kriptok a ketto kombinacioja. Veges mennyisegu nyersanyag ami a penz osszes jo tulajdonsagaval rendelkezik sot meg azzal is hogy nincs mogotte egy kozponti szerv aki szetinflalna. Nezd csak meg hogy 30 eve mennyit ert 1 millio forint es mennyit er most ingatlan alapon
2022. szept. 19. 20:18
13/15 anonim válasza:
Mi a baj az inflációval? Mondjuk a kriptonak is van inflációja sőt ettől talán rosszabb az óriási volatilitás. Nem kell ahhoz központi szerv h inflálódjon. Elég ha az állam megtiltja a kereskedést vagy nevesítteti azokat a bűnözőket, akik ebben tartják a pénzüket stb stb. Lehet a végtelenségig játszani és az értéke egyedül az ilyen rendelkezésektől függ, mivel saját fedezete nincs, csak és kizárólag a belé vetett hit.
2022. szept. 19. 20:25
14/15 Revolúcióbiológus válasza:
Minden pénz kitalált, s arra találják ki őket, hogy megpróbáljanak valami értéket képviselni. A kripto annyiban különbözik a hagyományos kitalált pénzektől, hogy mondjuk nem az amerikai, európai vagy magyar jegybankárok találták ki és határozzák meg a hozzá kapcsolódó monetáris politikát és nincs mögöttük egy gazdaság ahol kötelező a használatuk, hanem teljesen free float jószágok.
Régen is voltak ilyenek - ha te mondjuk nem egy tisztességes adófizető polgár vagy, hanem egy megáltalkodott adócsaló vagabund gazember akkor lehet, hogy nagyobb bizalmat helyezel abba, hogy egy bárcáért megfelelő ellenszolgáltatást kapsz a világ bordélyházaiban és kaszinóiban, mint mondjuk forintért. A váltó is rendkívül népszerű hitellevél volt a XX. század első feléig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!