Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tennél a pénzeddel ebben...

Mit tennél a pénzeddel ebben a gazdasági helyzetben?

Figyelt kérdés
Összegyüjtöttem kb. 10mFt-ot az évek során, Bp-i legminimumabb lakásra gyűjtök. Viszont ami most zajlik örület az rettentően elkeserít, hétröl hétre kevesebbet ér a pénzem, még úgy is hogy folytatom a gyűjtést persze. Egyre távolabb kerülök ettől a céltól, hogyan kéne befektetnem? Eurot érdemes még ennyiért venni? Érdemes már bankba vagy állampapírba tenni?

2022. szept. 3. 16:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%
8 inkább ne osztogasson befektetési tanácsokat.
2022. szept. 4. 10:18
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Vagy vennék egy lakást, akarmilyen pici, messze van, de Pesten, és fizetném a hitelt, vagy vennék vidéken valamilyen házat a tiz milláért most rögtön.

Amúgy en az elsőt csinálnám, nem tudom mi vele a bajod, én kevesebb önerő hányaddal vettem lakást pár éve, ragyogó ötlet volt.

2022. szept. 5. 06:50
 13/17 A kérdező kommentje:
Szerintem is. De még mindig nem mondható lufinak a pesti ingatlanárak? Nem a homeoffice lesz a jövő, és kerekőszörcsögről is ugyanúgy lehet dolgozni?
2022. szept. 5. 22:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
De, dolgozni lehet ott is. De a gyerekemet inkább Pesten járatom iskolába. Mert a karakószörcsöki oktatással nem jut be az egyetemre.
2022. szept. 6. 06:48
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező neked nem mindegy, hogy lufi vagy sem? Lakni akarsz benne, nem befektetésnek veszed! Mit gondolsz, hogy ilyen gázárak, romló gazdaság mellett nem fognak még többen Budapestre költözni? Akkor pedig nem lesz kipukkadás. Másrészt a 2008-as válság során estek az árak 20-30%-ot. Ez egy 30 milliós panel esetén 6-9 millió forint. Ez nagyjából a maximum amit esik, mert lefelé az árak sokkal nehezebben mennek, mint felfelé. Ennyit lasdan már el is buksz az inflációval, mert leköttetlenül hagytad a pénzed.

A helyedben gyorsan vennék egy lakást hitelre. Keresd meg a legkisebb kamatot, fix törlesztőt válassz, köss rá biztosítást, ha valami miatt nem tudod a törlesztőt fizetni, akkor fizetik helyetted. Betegség, munkanélküliség esetén. Ha benne laksz nem letohod, hogy esik majd az ára 20%-ot, úgysem akarod eladni.

2022. szept. 6. 07:11
 16/17 anonim ***** válasza:
A családtagom 2018-ban akart várni a vásárlással, mert lufi. 22 millióért vette a lakását, 8 millió önerőből, 14 milliós hitellel. Előtörlesztett többször, most 4 millió a fennmaradó hitel. A lakás értéke 30 fölött jóval.
2022. szept. 6. 07:14
 17/17 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is azt mondták hogy lufi pár éve, és próbáltak lebeszélni, persze olyan, akinek már volt lakása, így könnyen okoskodott. 3 év alatt 8-10 millával ér többet a lakás jelenleg, pedig én is nagyon drágán vettem. És csak kúsznak fölfelé az árak.
2022. szept. 6. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!