Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ilyen helyzetben?...

Mit tegyek ilyen helyzetben? Nem tudok dönteni, de valaminek búcsút kell intenem.

Figyelt kérdés

Hogyan találjam meg az arany középutat egy ilyen helyzetben? Hogyan oldjam meg hogy ne kelljen semmitől sem elbúcsúznom?

Munkanélküli vagyok, pénz nélkül maradtam szó szerint,azt a kis pénzem ami volt is mind a kocsi javítására költöttem úgyhogy most teljesen nullán vagyok.Ha nem lett volna baj a kocsival eléldegéltem volna még. Egy olyan helyen élek ahol nagyon nehéz munkát kapni és ha kapsz is a munkakörülmények és a fizetés egyenlő a nullával. Szóval baromi rossz.Nem becsültem meg a munkahelyem, felmondtam, most nem kapok sehol munkát, azért tartok most itt ahol. De mindegy az már a múlté. A jelen a lényeg. Itt a nyár egy csomó esemény,fesztivál buli jön most amit baromira nem akarok kihagyni.Minden haverom megy, nem fogom elviselni hogy itthon üljek egyedül. Ha nincs munkám akkor nincs pénzem eljutni,ha meg van munkám akkor meg lenne pénzem eljutni de nincs időm a munka miatt.

Amit tehetek, eladni a gamer pcm és még pár dolgot (amitől nagyon nehezen válok meg), kb olyan 1000 euró jönne ki belőle. Mivel nem költök sokat,ebből a pénzből még kicsit élvezném a nyarat úgy hogy mindenhova eljutnék és még dolgoznom se kell közbe , adnék a szüleimnek belőle, majd kb egy hónap múlva elköltöznék egy másik városba ahol sokkal jobbak a munkalehetőségek.Viszont nem szívesen hagynám itt a szüleimet és a szülőhelyem és elmenni egyedül élni. Meg ez mind szép és jó de nagyon hiányozna a gamelés,ami a hobbim és hatalmas kikapcsolódást nyújt. Tehát ha tényleg nem találok semilyen munkát akkor csak ez az opció marad, eladni a dolgaimat.

A másik opció meg az hogy maradni nullán, elmenni napszámba dolgozni (nagyon utálom) 10-15 napot hogy egy picit felépüljek pénzileg (mert utána jön 1-2 esemény amit ha bele dö*glök is nem hagyok ki),felmondani 10-15 nap munka után, a megkeresett kis pénzből elmenni minden eseményre ha spórolva is de nem hagynám ki, picit segíteném a szüleimet is, közben abban reménykedve hogy mire vége az eseményeknek hátha hívnak valahova dolgozni normális munkára és akkor pont kihúzom valahogy a napokat,szépen lassan felépülök, ha spórolva is de meglesz, mindenre jut. Így akkor nem kell eladnom semmit ami számomra értékes és örömöt okoz.Ha nem hívnak sehova akkor muszáj lesz eladni dolgokat. Viszont itt alkalmilag 10-15 napra munkát nehezen lehet találni. Mindenhol hosszú távra keresnek. Vagy normális munkába belekezdeni és 10-15 nap múlva felmondani.

2022. júl. 15. 01:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig, de a lényeg: ha van jogsid, Pest közelében mindig találsz állást, pláne ha angolul is tudsz.
2022. júl. 15. 04:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne az eseményekre hanem kajára spórolj, tekintettel arra, hogy milyen megszorítások vannak/lesznek még.

De gondolom úgysem fogsz rám hallgatni, szóval a munkáról a véleményem: ha tŕnyleg olyan kihagyhatatlanok ezek az események keress munkát és ne mondj fel, próbálj meg szabit kivenni. Vagy már úgy menj oda, hogy te ekkor és ekkor nem leszel. Ha vége a nyárnak és nem kell eljárnod akkor meg napszám mellett kezdj el gőzerővel munkát keresni, amint találsz egy jobbat mehetsz is. Van kocsid, mehetsz bárhova, vagy el is költözhetsz. A szülőket tudod segíteni távolról is, aztán ha megszedted magad valamennyire/talalsz otthon jó munkát vissza lehet költözni.

2022. júl. 15. 06:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Ételfutár, pincér-ezeket mindig keresik: Budapesten és a Balcsi partján.
2022. júl. 15. 07:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Aki lepusztul 0-ra,nincs pénze... Az az 1000 euronyi kis pénzéből nem adakozik és lustulást tervezgeti nyáron...

Hiányozna a kockulás, mert eladnád a géped?

Ember... Azon kell lenni, hogy az előbbiekről lemondasz és pénzt csinálsz/dolgozol.

Jobban jársz, gépet is vissza tudod venni stb.

Van számtalan megoldás... Önmagadat korlátozod fejben.

Prioritásod és logikátlanságod vicc kategória...

Tervezz és gondolkodj előre.

+ne azt várd, hogy idegenek megmondják a tutit, mit is csinálj...

Szedd össze magad és tegyél meg lépéseket.

2022. júl. 15. 08:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen ez a felnőtt élet. Nehéz döntésekkel és felelősséggel jár. Ameddig ragaszkodsz a komfort zónádhoz és nem vagy képes távlatokban gondolkodni, csak a rövid távú szükségleteid kielégítése a cél, addig nehéz lesz előre lépni.
2022. júl. 15. 08:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy pontosan?

Amúgy feladnék hirdetést a facebook csoportban, hogy fizikai munkát vállalok, pl. földhordást, bútorszerelést, fűnyírást, idősgondozást stb.

2022. júl. 15. 08:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Minek van kocsod, ha munkanélküli vagy? A legnagyobb pénznyelő. Add el, és probléma megoldva.
2022. júl. 15. 09:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Miből fogsz te másik városba költözni, ha egy filléred sincs, az eladott értékeid után kapott lóvét meg fesztiválozásra költöd?

Csak érdeklődöm, mert ugye albérletbe úgy lehet menni, hogy 1 havi lakbért és (általában) 2 havi kauciót előre leperkálsz. Van, ahol már 3 havit kérnek, csak szólok. És akkor még élni is kellene valamiből, meg munkahelyet keresni + dolgozni az első fizetésig. Ja, meg rezsit fizetni, ami augusztustól ki tudja, mennyi lesz...

2022. júl. 15. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!