A jelenlegi helyzetben érdemes lenne drága dolgokat (pl. kocsit) venni? Az infláció miatt amúgy is fele annyit fog érni a pénzem 1 év múlva.
@1
Van olyan autó is.
Meg olyan is, amelyiknek az értéke az első öt évben megtöbbszöröződik. Vagy akár már az első évben.
1
Ja, így volt mondjuk 10 éve.
Én meg februárban drágábban adtam el a 2,5 éves 70.000et futott kocsimat, mint az új szalon ára volt... Vettem januárban egy újat, az most 20%al többet ér...
Jelenleg hiány van autóból + erre jön rá a brutális infláció. Aki saját magának akar autót annak megeri most venni, mert gyk a használt autó árak követik az inflációt és a forint romlását. Nyilván hozama nincs, de folyamatos a drágulás..
A 3 éves autóm most jóval többet ér mint amennyiért vettem. Ha el akarnám adni akkor minimum a pénzemnél lennék, de szerintem keresnék is rajta.
Korábban sem lehetett egy 6 milliós autót 5 évesen 1.2-ért megvenni. Amikor megvettem az újat, olyan fél millió forint különbség volt az új és a 2-3 éves használtak között.
A durva az, hogy a szociban volt ugyanez. Egy 3-4-5 éves használt Trabant többe került, mint az új, mert az újra nagyon hosszú volt a várólista...
A komlyabb luxusautók piacán eddig is ez volt.
Befizettél 100 millát, s vártál 2-3 évet, hogy megérkezzen az autó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!