Mit tennél a pénzeddel ebben a gazdasági helyzetben?
Ha nincs pénzügyi képzettséged, nem értesz a tőzsdéhez stb. akkor rövidlejáratú állampapírba biztosan betenném a helyedben (1-3 év lejáratúba).
Lehet itt sokan majd lehurrognak engem, hogy az még az inflációt sem fedezi...tudok róla, de akkor is jobban jársz vele, mintha abszolút semmi kamatot nem kapnál a pénzed után.
Nem tudom, melyik banknál vagy, de Pl az Erstén van több, mint 100 féle befektetési lehetőség, mindegyik részletes leírással, részvénynél és hasonlóknál a kamat is fel van tüntetve. Nézelődj, kérdezősködj a bankodnál, vannak jó lakásalapok, vannak euró és dollár alapú befektetések, arany alapok, mindenféle.
Érdemes olyat választani, aminek a várható éves kamata legalább 5% körül mozog. Szerintem ezalatt nem szabad hosszú futamidőt bevállalni, mert nem tudsz megfelelően reagálni a gazdaság változásaira (ami valljuk be, mostanában gyorsan változik). Mivel lakást akarsz venni, a lakástakarék sem rossz, vannak olyan konstrukciók, amiket ha a lejártukkor kötelezően lakásba fektetsz (felújítás vagy vétel), akkor kapsz az alaptőkédre egy jó kamatot. Páromnak pl ilyen van, 8 éves futamidővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!